Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zomermarkt bij De Linde

Geplaatst op: 19 mei 2016

Op zaterdag 28 mei organiseert de Linde uit Hasselt tussen 12.00 en 16.00 uur haar derde zomermarkt. De Linde, werklocatie voor mensen met een beperking, verkoopt er producten die door medewerkers gemaakt zijn, zoals homedecoratie en kleine cadeauartikelen. Sinds eind 2015 heeft de Linde haar eigen theelijn, waarvan de bezoekers van de markt ook kunnen proeven. Naast de producten van de Linde zijn er andere kramen van zorgaanbieders en kleine ondernemers uit de regio.
Op de ‘Almost Summer-markt’ van de Linde zijn verschillende kramen met mooie handgemaakte producten. Van woonaccessoires en sieraden tot en met (kraam)cadeautjes en lekkernijen, gemaakt door de medewerkers uit de keuken.
De Linde presenteert er dit jaar voor het eerst haar eigen theelijn. De medewerkers verpakken de verschillende soorten thee in eenkopszakjes of verpakkingen met losse thee. Inmiddels is de theelijn al een groot succes, met een groot en groeiend aantal externe afnemers. Naast de verkoop van thee en thee-cadeauverpakkingen is er tijdens de markt ook een kleine proeverij.
Medewerker Bernard vertelt; ‘ Dit is al de derde keer dat ik help met de markt. Ik ga dit jaar de lootjes verkopen. Het is voor mij een mooie manier om mensen te ontmoeten. Ik vind het altijd een hele gezellige dag! ‘
Nieuw onderdeel van de markt is dit jaar de ‘kidsclub’. Kinderen kunnen hier een tas versieren, die ze ook mee naar huis mogen nemen. Ze kunnen worden geschminkt en er is natuurlijk aan drinken met wat lekkers gedacht. De kidsclub kost 5,- per kind.
Naast de marktkramen met mooie streekproducten kunnen de bezoekers van de markt ook volop genieten van het mooie terras van de Linde met een lekkere lunch of huisgemaakt gebak.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500