Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sylvana (column Nick Hoekman)

Geplaatst op: 20 mei 2016

Vroeger keek ik altijd naar TMF, kent u dat nog? Dat was leuk hè, potjandrie wat hadden we toen een lol. De coolste clips werden aan elkaar gepraat door de zogenaamde VJ’s, dit waren de hipste jongelui van Nederland op dat moment. Nee, ik was geen VJ. Maar ik snap dat u dit denkt. Sylvana Simons was wél een VJ. Ach, Sylvana, ik hoor haar nog zo voor de duizendste keer ‘Niet Of Nooit Geweest’ van Acda & De Munnik aankondigen.

Sylvana was toen best een leuke verschijning, eerlijk is eerlijk. Al was ik zelf heimelijk verliefd op Tooske & Fabienne. Smaak hè, valt niet over te twisten. Laat ik maar meteen zeggen dat ik bijna alles wat borsten heeft — behalve Peter Beense — aantrekkelijk vind, want voor dat je het weet zet Sylvana je meteen in de hoek met ezelsoren en een papiertje met ‘RACIST’ vastgeplakt op je rug. Want dat doet onze lieftallige Sylvana tegenwoordig, ze gaat het racisme te lijf. En dat is, laten we eerlijk zijn, best een nobel streven. Het probleem is echter dat Sylvana in bijna alles racisme ziet, of eigenlijk meer dat ze overal de link met ons slavernij verleden legt. Helemaal in combinatie met haar stokpaardje: het aan banden leggen van Zwarte Piet.

Alleen slaat Sylvana wel een beetje door. Mevrouw Simons gaat namelijk politiek bedrijven en heeft zich aangesloten bij DENK!. DENK! is de zogenoemde ‘Moslim Partij’, nee ik verzin dit ook niet zelf. DENK! is best een gezellig clubje, zo vergelijken ze Geert Wilders met Adolf Hitler en met een tumor, weigeren ze de Armeense Genocide te erkennen en zijn het aanhangers van onze grote besnorde en humoristische vriend Erdogan. Ik vind het nogal komisch dat ze juist bij deze partij aan de slag gaat om racisme tegen te gaan, deze partij staat eigenlijk voor alles waar je het als idealistische dame, zoals Sylvana is, niet mee eens zou moeten zijn. Sylvana Simons verkoopt haar ziel aan de duivel voor nog meer landelijke bekendheid. En dat vind ik stiekem wel leuk, want dit gaat geheid escaleren. Alsof je mishandelde puppy’s wilt redden van een wisse dood, maar dit doet terwijl je in een bontjas van zelf geschoten Luipaarden vacht aan het rond paraderen bent.
Sylvana Simons ziet zichzelf als een vrouwelijke Martin Luther King, maar komt over als Albert Verlinde in de ring van een kickboksgala.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500