Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Weer heeft twee gezichten

Geplaatst op: 20 mei 2016

Dit weekend heeft het weer twee gezichten, zaterdag is het warm en zondag wordt de kortstondige warmte alweer verdreven.

De nacht naar zaterdag is het bewolkt en het blijft droog, de temperatuur zal dalen richting de 10 graden en er staat een zwakke wind uit zuidwestelijke richting. Zaterdag overdag trekt er een zwak warmte front van zuid naar noord over Nederland met daarachter warme lucht. Tijdens het passeren van het warmtefront kan er regen of motregen vallen. In de middag zijn er opklaringen en komt de zon er geregeld door. De temperatuur zal oplopen naar een grond of 22-23. Er staat wel een matige zuidwestenwind.

Zondag zal het in de ochtend nog wel aangenaam zijn maar er komt in de loop van de dag een koufront vanuit het westen opzetten die het warme weer gaat verjagen. Mogelijk met warmte onweer. De weerkaarten zijn nog onzeker wanneer en of er onweer komt in onze omgeving. Maar dat houden wij in de gaten.  De temperatuur wel een paar graden minder zijn dan zaterdag.

 

De dagen erna verlopen vrij koel en een enkele bui, vervolgens geleidelijk meer zon en oplopende temperaturen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500