Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Breman wint snelle vlucht

Geplaatst op: 22 mei 2016

Voor de tweede midfondvlucht van De Snelvliegers werden vrijdagavond 425 duiven ingezet voor een afstand van 401 km. Het weer was van dien aard dat er al vrij snel gelost kon worden, n.l. om 9 uur. Met een half bewolkte lucht en de wind op de staart werden hoge snelheden verwacht. Dit werd ook bewaarheid want de eerste duif werd afgeklokt met een gemiddelde snelheid van ruim 111 km per uur.

Deze duif hoorde thuis op het hok van Piet Breman. Tijd van aankomst 12.36 uur. In dezelfde minuut werden er nog drie duiven geklokt, n.l. Gerrit Jan Beens voor de tweede plaats, Dirk Altena derde en Jan Rietman vierde.Het concours stond gezien de weersomstandigheid toch nog vrij lang open, de laatste prijsduif arriveerde om 12.50 uur.Een opmerkelijk feit was dat de eerste duif van Piet Breman ook vorig jaar vanuit Soissons de eerste plaats wist te pakken. Ook toen lagen de snelheden hoog. Er werd al gesproken over een Soissons-specialist. Piet zou elke week wel een vlucht willen uit deze losplaats.

De eerste 25 aankomende duiven waren ditmaal van :

1-11-20 Piet Breman
2-17-21 Gerrit Jan Beens
3-9 Dirk Altena
4 Jan Rietman
5-7-16-19-25 Albert van Riesen
6 Gerard Heutink & Zn.
8 Bert Eenkhoorn
10-18-22-23 Siem & Karst Kolk (Dit wordt wat volgende week op Gien)
12-24 Bert Bekendam
13 Klaas de Lange
14-15 Johan Heutink

Deze week zijn er twee liefhebbers gezamenlijk naar dierenarts Wolff in Wezep geweest. De één had een duif die een wond had opgelopen bij een “achterpoot”. De andere had een duif met een gebroken poot. Zegt de één tegen de andere “Het drankje heeft bij mij niet geholpen”. Antwoord de ander “Bij mij wel, ik draai er 6 van de 8 op de uitslag”. De één verteld teleurgesteld “Ik maar één en nog laat ook”. Ja, wat wil je als beginneling, zeker al direct de boventoon spelen. Nee Reind, zo werkt dat niet.

Voor a.s. zaterdag staan er twee vluchten op het programma, de eerste één-daagse fondvlucht vanuit het midden franse Gien, 599 km, en een vitessevlucht vanuit het zuid belgische Menen/Moeskroen over een afstand van 284 km.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500