Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Onstabiel weer

Geplaatst op: 28 mei 2016

We hebben te maken onstabiele omstandigheden in de atmosfeer. De lucht is warm en vochtig hierdoor kunnen er (zware) buien ontstaan met onweer. Het KNMI heeft voor vanmiddag code geel afgeven voor buien met onweer. Op dit moment is het moeilijk te zeggen waar en wanneer een dergelijk bui ontstaat. We spreken dan van ‘nowcasten’ dat wil zeggen dat het weer binnen 2 uur kan omslaan. Omdat er morgen weinig wind staat kan er plaatselijk veel neerslag vallen omdat zo’n bui langzaam verplaatst.

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en het wordt niet koud de temperatuur zal rond de 12 graden zijn.

Zaterdag is er in de ochtend nog ruimte voor de zon de tempratuur zal richting de 22 graden gaan het voelt wel warm en benauwd aan in de middag ontstaan buien die dus plaatselijk voor overlast kunnen zorgen. Wel ligt het zwaartepunt van die buien in het oosten van Nederland maar bij ons is het zeker niet uitgesloten. De wind is matig en komt uit een noordoostelijke richting.

De zondag en maandag verlopen eigenlijk net als de zaterdag de meeste buien zullen ’s middag/avonds vallen maar ook hier kan het dus plaatselijk zijn.

Vanaf dinsdag neemt de buiigheid af en gaat de middagtemperatuur weer omhoog.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500