Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Raad gaat graag door met ‘heikneuter’ Bilder

Geplaatst op: 2 juni 2016

Als het aan de raad ligt, blijft burgemeester Eddy Bilder nog minstens zes jaar in Zwartewaterland. De raad nam donderdag unaniem het besluit om Bilder opnieuw aan te bevelen bij minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De eerste termijn van Bilder loopt op 14 januari 2017 af. Daarom moeten nu al stappen gezet worden voor een eventuele herbenoeming, die dus waarschijnlijk gaat plaatsvinden. “De raad erkent hiermee de waardevolle inbreng van de burgemeester”, aldus Tamme Spoelstra die de commissie voor herbenoeming leidde. “Dankzij zijn grote betrokkenheid en inzet is hij uitgegroeid tot burgervader van heel Zwartewaterland.”

Bilder sprak zijn ‘grote dankbaarheid’ uit over de aanbeveling van de raad. “Ik heb hier met veel genoegen mijn werk mogen doen. Ik ben vergroeid geraakt met de gemeente en gesteld geraakt op de gemeenschap. Van huis uit ben ik een Veluwse heikneuter, die leefde in de veronderstelling dat ik mijn hele leven op de Veluwe zou doorbrengen. Daar is begin 2011 verandering in gekomen en ik weet nu dat een Veluwse heikneuter ook prima kan aarden in een gemeente als Zwartewaterland.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500