Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Watermusic bij de kalkovens

Geplaatst op: 5 juni 2016

De kernen van de gemeente Zwartewaterland hebben ieder hun eigen evenementen, maar het gemeenschappelijke wat Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis hebben is water en muziek. Twee jaar terug heeft een aantal burgers/muzikanten de handen ineen geslagen om met de elementen water en muziek een nieuw evenement aan reeds bestaande toe te voegen in de vorm van een concert op pontons in of nabij het centrum van een van de kernen.

Hasselts Fanfare en Voorwaarts Zwartsluis hebben inmiddels naar dit idee als één groot orkest geweldige concerten gegeven in de havens van Zwartsluis en Genemuiden. En dit jaar is dus Hasselt aan de beurt en wel op een prachtlocatie, n.l. de Buitengracht nabij de Kalkovens. Vanaf 21.00 uur wordt op vrijdag 1 juli aanstaande de bevolking getrakteerd op een concert met de Friese zanger Syb van der Ploeg, bekend van onder meer de popformatie De Kast, theaterproducties als Motel Westcoast en Best of Britain. Naast de begeleiding van deze bekende zanger zal het 100 koppige orkest, geformeerd uit de fanfare en harmonie,  tevens heerlijk in het gehoor liggende nummers ten gehore brengen van onder meer The Pet Shop Boys en Eric Clapton.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500