Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Culturele organisaties presenteren programma

Geplaatst op: 20 juni 2016

De culturele organisaties SCAB (Hasselt), SCEG (Genemuiden) en de Sluuspoort (Zwartsluis) hebben hun programma van culturele en educatieve activiteiten voor het komend seizoen grotendeels in de steigers staan. In de live uitzending “EnerzijdsAnderzijds” van ZwartewaterFM op dinsdag 28 juni a.s. zullen zij van de te verwachten hoogtepunten een presentatie doen. De programma’s van deze organisaties hebben een eigen accenten met onderlinge verschillen.

Gezamenlijk vormen ze een veelkleurig palet van het culturele en educatieve aanbod in Zwartewaterland. Wat valt er te verwachten in het komend seizoen na de zomervakantie? Aan welke “special events” en verrassingen wordt “achter de coulissen” op dit moment hard gewerkt? Tijdens de uitzending kan hiervan kennis worden genomen. Ook zal naar enkele kleine fragmenten uit de komende programma’s geluisterd kunnen worden tijdens de uitzending.

De gemeente Zwartewaterland moest bezuinigingen. Ook op het gebied van cultuur was dat het geval. Sommigen noemden het een “culturele kaalslag”, anderen noemden het een “verarming”. Weer anderen vonden deze bezuiniging “moeilijk maar eerlijk”. Hoe kijken SCAB, SCEG en de Sluuspoort er zelf tegen aan, en welke verwachtingen heeft men nu de gemeente wat meer financiële ruimte heeft om te besteden?

In de uitzending “EnerzijdsAnderzijds” wordt niet alleen inzage geboden in het komende seizoenprogramma van SCAB, SCEG en de Sluuspoort. Ook komt de vraag aan de orde of de condities voldoende aanwezig zijn om een hoogstaand cultureel programma te kunnen verwezenlijken waarbij ook ruimte is voor iets verrassends en nieuws.

“EnerzijdsAnderzijds” wordt dinsdag 28 juni a.s. vanuit D’Olde Soldoat, Oosterbrugstraat 9 – 11 te Genemuiden vanaf 20.00 uur live uitgezonden. Iedereen is welkom en de toegang is vrij. ZwartewaterFM is te beluisteren via de ether 107.3 FM en via de kabel 104.1 FM of via de live stream van ZwartewaterFM: www.zwartewaterfm.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500