Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kameel op de weg bij ’t Kraantje

Geplaatst op: 23 juni 2016

Trea ten Kate presenteert donderdag 30 juni in Eetcafé ‘t Kraantje haar reisboek ‘Een kameel op de weg’. Vanaf 18.00 uur is er inloop met een Afrikaans hapje en swingende muziek van Thierno Barry & Friends uit Senegal. Om 18.30 uur is de boekpresentatie: Een kameel op de weg, over land van Zwolle naar Dakar door Trea ten Kate.

Vanaf 19.30 uur is er een Afrikaanse maaltijd met aansluitend de feestelijke, muzikale afsluiting
Prijs voor deze bijzondere avond is 25 euro p/p (incl. maaltijd / excl. drankjes) Vooraf aanmelden op telefoonnr. 06 1233 6155 Plaats: Eetcafé ‘t Kraantje, Het Oude Diep 7c Zwartsluis.

In ‘Een kameel op de weg’ neemt Trea ten Kate (1969) de lezer mee op reis van Zwolle naar Dakar. De volgeladen Nissan Qashqai van Trea en haar partner Mahamadou Kebe steekt schril af tegen de zwaar beladen ezelskarretjes, oude bussen, volgeladen taxi’s (met soms een schaap of kameel op het dak) en rokende vrachtwagens die zij tegenkomen. Met gevoel voor humor beschrijft ze de uitdagingen bij de vele checkpoints en grensovergangen. Liefdevol schrijft ze over het warme onthaal door haar Afrikaanse schoonfamilie.

“Ik kan de wind, de geuren en de brandende zon niet vangen in een plaatje. De woestijn moet je zien, voelen, ruiken en ervaren.” Schrijft Trea. Toch weet ze met haar pakkende schrijfstijl en kleurrijke omschrijvingen de lezer het gevoel te geven dat zij meereizen van Zwolle door Europa naar Marokko, Mauritanië, Senegal en dwars door de zinderende hitte van de Sahara. Door haar woorden proef je de zoete mango’s in Senegal, zie je hoe stoffen traditioneel in kleurrijke patronen geverfd worden in Mauritanië en voel je de hete woestijnwind in de Sahara

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500