Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

VBK-medewerkers proeven thema ‘Aan tafel’

Geplaatst op: 30 juni 2016

‘Aan tafel’ is het thema voor de Vakantie Bijbel Klub die ook dit jaar weer plaatsvindt in de manege. Als uitgangspunt daarvoor heeft de stuurgroep de Bijbeltekst Openbaringen 3:20 genomen: ‘Ik sta aan de deur en Ik klop. Als iemand Mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik bij hem binnenkomen en de maaltijd met hem gebruiken en hij met Mij’.

“We zijn als stuurgroep heel dankbaar zijn dat we ook dit jaar weer voldoende medewerkers mogen hebben”, zegt Inge Boender. “We beseffen ons dat je zonder medewerkers geen VBK kunt organiseren. Ook fijn is dat diverse jongelui dit jaar er voor kiezen om hun maatschappelijke stage bij de VBK invulling te geven.” Een kleine tweehonderd mensen dragen zo hun eigen steentje bij aan deze jaarlijks terugkerende activiteit.

Medewerkers van de VBK bespraken maandagavond het thema, op een informele manier. ‘Aan tafel’ kreeg letterlijk vorm door het samen bereiden van hapjes en vervolgens gezamenlijk aan tafel deze op te eten. Doel van de avond was elkaar te ontmoeten en de opstart van een voorbereidingsperiode op de VBK. “Dat je als medewerker het thema hoort, voelt en mag doorleven de komende voorbereidingsweken, zodat je dit straks ook op je eigen manier kunt uitdelen aan de kinderen”, zegt stuurgroeplid Bertran Stoter.

“Zien wij de kinderen met de liefde van de Heere Jezus?”, vroeg stuurgroeplid Alberdine Kijk in de Vegte maandagavond daarom aan de medewerkers. Meer is niet nodig, betoogde ze. “God wil geen mensen die het allemaal zo goed weten. Hij wil juist mensen gebruiken die het niet zo goed weten en Hem nodig hebben. Met de Heilige Geest wil Hij ons helpen. Als wij vragen om hulp van die Geest, dan gaat Hij wonderlijke dingen doen. We hoeven niet allemaal te oogsten, we mogen zaaien.”

VBK vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 25 augustus.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500