Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuidenaar voelt zich veilig

Geplaatst op: 11 juli 2016

De helft van de Genemuidenaren is bereid om deel te nemen aan buurtpatrouilles. Dat blijkt uit een onderzoek van de SGP naar het veiligheidsgevoel van Genemuidenaren. Daarmee is het overigens prima gesteld. 92 procent van de ondervraagden zegt zich veilig te voelen in de eigen wijk.

Wellicht is daarmee de onbekendheid van de wijkagent te verklaren. De meeste ondervraagden kennen die namelijk niet en 68 procent vindt de wijkagent te onzichtbaar.

Verder zijn het de ondervraagden grotendeels eens met de stelling dat er te hard wordt gereden in het centrum van Genemuiden. Maar liefst 80% van de ondervraagden was niet tevreden met het rijgedrag van de verkeersdeelnemers in het centrum. Dit was geen verrassing te noemen maar bevestigt voor de SGP maar weer eens dat er gerichte maatregelen dienen te worden genomen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500