Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Een dijk van een hart

Geplaatst op: 14 juli 2016

De Kamperzeedijk heeft een hart

Bijzonder trots zijn ze op de Kamperzeedijk met het ‘nieuwe hart’. De kinderen van De Driester openden dat donderdagmiddag met wethouder Speksnijder en gedeputeerde Boerman. Met een parkje, een plein en een groter verkeersveiligheid is de leefbarheid van het dorp flink vergroot, zo was rond de opening de algemene opinie.

Voor gedeputeerde Bert Boerman ligt, om maar eens in de beeldspraak te blijven, de Kamperzeedijk na aan het hart. “Daar bij die bloembak stond mijn geboortewieg…”, wijst hij voor zijn toespraak naar de andere kant van het plein. Boerman is een Zeedieker van geboorte kortom. Hij is ook trots op wat aan het dijkdorp tot stand is gebracht. Niet bestuurders hadden de touwtjes in handen, maar de dorpsraad van de Kamperzeedijk.

Dat is ook wat wethouder Speksnijder was opgevallen. “Op de Kamperzeedijk zijn verschillen ondergeschikt aan het gezamenlijke belang. Op die manier kun je veel tot stand brengen, ondanks dat het niet altijd makkelijk was. Gezien het beperkte budget moesten er soms duidelijke keuzes worden gemaakt. Maar uiteindelijk is de verkeersveiligheid flink verbeterd en het dorp is mooier en groener geworden.”

Helemaal af is het dorpsplan overigens nog niet, stelde dorpsraadvoorzitter Van den End. “We hebben met het pontje, het groen in het dorp en nu dit hart veel te vieren gehad. Dat moest ook, want het traject was lang en soms erg taai. Klaar zijn we nog niet. We hebben nu tijd voor het woningbouwplan achter de garage van Selles. Maar we kunnen trots zijn op wat we al hebben.”

De kinderen van De Driester openden het plein door symbolisch een hart te vormen. Eerst liepen ze nog in marstempo door het nieuwe park. En daarna knipten alle ongeveer tachtig leerlingen een deel van een lint door.

IMG_8712

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500