Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Juf Stork heeft een eigen (school)plein

Geplaatst op: 14 juli 2016

Mooi afscheidscadeau: het kleuterplein van de Johannes Bogermanschool heet vanaf nu het Ineke Storkplein. Een leuke afsluiter van een afscheidsdag.

Wie kent haar niet? Een bekende, vertrouwde verschijning op de Johannes Bogermanschool. Juf Ineke Stork hoort zelfs bij het interieur, zogezegd. Want al vanaf de oprichting van de school in 1977 is ze er dagelijks te vinden geweest. En in de jaren daarvoor was ze ook al in Genemuiden te vinden op ‘Het Fort’.

Daarom is het voor menigeen bijna niet voor te stellen dat zij nu, anno 2016, na ruim 42,5 jaar juf te zijn geweest, het voor gezien houdt. Want Ineke gaat genieten van haar welverdiende pensioen. En dat is haar dan uiteraard ook van harte gegund.

Ze genoot zichtbaar van de overweldigende belangstelling, schudde zeer veel handen van mensen die het allemaal jammer vonden dat het moment van afscheid gekomen was. Hier en daar werd dus een traantje weggepinkt, maar bovenal werden er prachtige herinneringen opgehaald tijdens een gezellig samenzijn.

Juf Stork werd bovendien flink verrast door alle aanwezigen met prachtige geschenken die zij in ontvangst mocht nemen. Een blijvende herinnering zal daarbij in het oog blijven springen: het kleuterplein, waar juf Stork menig keer als pleinwacht heeft rondgewandeld is met ingang van heden namelijk omgedoopt in het ‘Ineke Stork-plein’.

Voor het schoolplein is door reclamebureau Prestige uit Genemuiden namelijk een prachtig bordje geproduceerd en gemonteerd, die de herinnering aan een geweldige juf levend zal houden. Dit bordje werd op een plechtige wijze onthuld.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500