Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hoop op glasvezel in buitengebied

Geplaatst op: 30 juli 2016

Het Burgerinitiatief “Glasvezel Buitengebied Zwartewaterland’ (afgekort BGBZ) is hoopvol gestemd dat er inderdaad glasvezel komt in het buitengebied van Zwartewaterland. Dat meldt de groep die sinds vorig jaar juni actief is in een mail. Er is ondertussen een groep voor de hele regio opgezet waarmee ook een intentieovereenkomst is getekend met een partij die glasvezel kan aanleggen.

Deze stichting bestaat uit burgerinitiatieven uit de gemeenten Kampen, Zwolle, Zwartewaterland, Steenwijkerland en Staphorst. De stichting wil gezamenlijk een glasvezelnetwerk in de buitengebieden van deze gemeenten aanleggen. Dankzij die samenwerking zijn de kosten lager en zijn investeerders mogelijk eerder bereid om een glasvezelnetwerk aan te leggen. In Zwartewaterland heeft bijna 30% van alle bewoners van het buitengebied zich aangemeld via www.Zwartewaterland.OpGlas.nl.

De regionale stichting Breedband heeft voor Noordwest Overijssel een intentieovereenkomst afgesloten met CIF. Dat is een investeringsmaatschappij van een aantal pensioenfondsen (o.a. APG en PGGM) waar Bouwfonds en Rabobank de dagelijkse gang van zaken regelen. CIF heeft in Twente al vergelijkbare projecten gedaan en heeft recent ook voor de noord Veluwe een definitieve overeenkomst gesloten voor glasvezel in het buitengebied.

Naar verwachting is na de zomer bekend wat de kosten voor een glasvezelaansluiting en de verdere voorwaarden zijn. Het burgerinitiatief wijst er wel op dat de plannen alleen doorgaan als 50 procent van de bewoners in het buitengebied positief zijn en zich aanmelden. Aanmelden kan via www.Zwartewaterland.Opglas.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500