Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub zet Hoogeveen eenvoudig opzij

Geplaatst op: 2 augustus 2016

Nieuwkomer Danny Menting scoort twee keer

Sportclub Genemuiden won dinsdagavond eenvoudig met 0-6 bij VV Hoogeveen. De goals kwamen van Martijn Jansen (2), Menting (2), Kavak en Dirk Muis.

Omdat de selectie door vakantie nog niet compleet is, speelden opnieuw drie A-junioren mee. Verder bestond de basis onder meer uit de nieuwkomers Van der Molen, Muis, Kavak en Menting. De beide laatste zijn voorhoedespelers die voor de nodige creativiteit moeten zorgen. Kavak toonde zich een beweeglijke speler die zichzelf met acties in gevaarlijke positie weet te spelen. Menting was balvast en heeft overzicht.

Achterin toonde Muis zich meteen een versterking. De van Berkum overgekomen Hardenberger speelt solide en is rustig aan de bal. Bovendien is hij bij corners en vrije trappen sterk in de lucht, zoals ook bleek bij de eerste goal van Sportclub Genemuiden. Volledig vrijstaand kopte hij snoeihard de 0-1 binnen. Dat was meteen de ruststand.

Menting, vorig jaar van ACV, liet na rust zien dat hij ook kan scoren. Eerst nog met een merkwaardige goal en vervolgens met een fraaie kopgoal. Nog mooier was de goal van Kavak, die van 25 meter een vrije trap binnen schoot. Al moet gezegd dat de keeper van Hoogeveen niet de beste man van het veld is. Na mooie combinaties maakte Martijn Jansen in de slotfase nog twee doelpunten.

De wedstrijd maakte duidelijk dat Genemuiden aan individuele klasse heeft gewonnen. Aan trainer Jan van Raalte de taak om daarvan een geheel te maken, waarbij de smalle selectie op voorhand een pijnpunt lijkt. Dat geeft echter ook kansen aan jonge spelers. A-junior Jansen speelde dinsdag in ieder geval een knappe wedstrijd. Zaterdag het vervolg van de voorbereiding, dan komen de beloftes van Vitesse op bezoek.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500