Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Carolien Altena regiokampioen van Overijssel

Geplaatst op: 15 augustus 2016

De Zwartewaterruiters hebben goed gepresteerd op het KNHS Regiokampioenschap van Overijssel in Hardenberg. Carolien Altena reed naar een eerste prijs en werd Regiokampioen. Ook Lisanne Kanis, Joel Zwanepol en het team van de Zwartewaterruiters waren succesvol en hebben een startbewijs voor het Nederlands Kampioenschap behaald.

Carolien Altena en haar pony Komeet zijn op het Regiokampioenschap van Overijssel aan start gekomen in de klasse B categorie D. De combinatie reed een uitstekende proef in een groot deelnemersveld van 30 combinaties. Ze werden door de jury beloond met 204,5 en 207 punten en met dit resultaat won Carolien Altena de eerste prijs en de titel Regiokampioen van Overijssel. De combinatie heeft zich met dit resultaat geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap op 27 augustus a.s.

Lisanne Kanis kwam met haar twee pony’s aan start op het Regiokampioenschap van Overijssel. In de klasse L2 categorie D/E liet zij met Leuns Veld’s Yrian een nette proef zien en kreeg hiervoor 201 en 198,5 punt. Met dit resultaat behaalde zij de tweede prijs en de titel Reservekampioen van Overijssel. Ook heeft de combinatie zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap. In de klasse M2 categorie D/E reed Lisanne Kanis met Elavsca naar een mooi puntenaantal van 198 en 200,5 punt. Hiermee wonnen zij de derde prijs en een ticket voor het Nederlands Kampioenschap.

Mirthe Bakker had zich met Larapinta geplaatst voor de Regiokampioenschappen van Overijssel. In de klasse L1 categorie D/E reed zij naar 196 en 190,5 punt en behaalde hiermee een nette tiende plek.

Springruiter Joel Zwanepol ging met Papa Chico van start in de klasse L categorie D/E. De combinatie sprong in een groot deelnemersveld van 38 combinaties een goed parcours en won hiermee de vijfde prijs. Met dit resultaat heeft hij een ticket voor het Nederlands Kampioenschap binnengesleept. Joel Zwanepol is met Sunflower aan start gekomen in de hogere klasse M. De combinatie heeft een goed resultaat neergezet en behaalde de elfde plaats.

Ook dit jaar werd er een verenigingskampioenschap georganiseerd waarvoor veel teams zich hadden aangemeld. Tijdens dit kampioenschap worden er vier dressuurproeven en vier springparcoursen gereden. Het team van de Zwartewaterruiters bestond uit de volgende vier dressuurcombinaties: Briëtt Breman met Golden Boy (klasse B, cat. C), Mirthe Bakker met Sultan (klasse M1, cat. C),
Anne-jet Harms met Bbn Buddha To Buddha (klasse B, cat DE), Carolien Altena met Komeet (klasse B, cat. DE) en de volgende vier springcombinaties: Joel Zwanepol met Papa Chico (klasse L, cat. DE), Maud van Rees met Warenzo (klasse B, cat. DE), Lisanne Kanis met Elavsca (klasse B, cat. DE) en Anne-jet Harms met Bbn Buddha To Buddha (klasse B, cat. DE). Het team haalde alles uit de
kast en reed naar een mooi resultaat: de zesde prijs. Met dit resultaat kwalificeerde het ZWR-team zich voor het Nederlands Verenigingskampioenschap op zaterdag 27 augustus a.s.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500