Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eerste Alzheimer Trefpunt over ‘Ik mis je’

Geplaatst op: 22 augustus 2016

Op maandag 19 september is de eerste avond van dit seizoen van het Alzheimer Trefpunt in Zwartewaterland. Op deze avond gaat het over: ‘Ik mis je’ – het proces van afscheid nemen bij dementie.

Gastspreker is dhr. Jannes Bennink, belangenbehartiger Alzheimer Nederland en voorganger uitvaartdiensten. Bij dementie en Alzheimer verliest de omgeving langzamerhand het contact met de naaste die deze ziekte heeft. Er ontstaat een situatie van ‘rouw’ en afscheid nemen. Jannes Bennink zal vooral aandacht besteden aan het gevoel van ‘ik mis je’ en het continue proces van afscheid nemen.

De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, zorgverleners en andere belangstellenden. Er is een informatiestand met voorlichtingsmateriaal van Stichting Alzheimer Nederland.

De avond wordt gehouden in Woonzorgcentrum ‘De Meente’. De inloop met koffie/thee is vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur. De entree en koffie/thee bij binnenkomst zijn gratis. Overige consumpties kosten € 1,- per stuk. Er is een collectebus voor vrijwillige bijdragen voor de organisatie van deze avonden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500