Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Koninklijke opening na werk Genemuider bedrijf

Geplaatst op: 3 september 2016

Het Genemuider bedrijf VDZ64 projectmanagement heeft  vrijdag het prestigieuze project woonzorgcentrum Margaretha in Kampen afgerond. De afronding volgt op de opening van Margaretha door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet. De herontwikkeling van Margaretha is in opdracht van Deltawonen Zwolle uitgevoerd.

Met de opening van het hypermoderne woonzorgcentrum aan de Burgwal in de oude binnenstad van Kampen kwam voor VDZ64 een einde aan vierenhalf jaar management van dit project. In het complex zijn 61 zorgappartementen, 37 sociale huurappartementen, 19 koopappartementen, een restaurant, binnentuin en een parkeerkelder met 77 parkeerplekken gerealiseerd. Directievoerder Henk van Dalfzen: “Eind 2011 zijn we begonnen met de eerste fase van dit project. Het is fantastisch om na zoveel jaren hard samenwerken met de uitvoerende partijen en adviseurs het complex in al zijn glorie te zien.”

Vanwege de complexiteit van het project werd de bouw in meerdere fases opgedeeld. De 1e bouwfase, inclusief restauratie van het Broekemapand, is medio mei 2013 opgeleverd aan de hoofdhuurder IJsselheem. De 2e bouwfase is eind 2015 opgeleverd en in gebruik genomen. Tijdens de archeologische onderzoeken voorafgaand aan de 1e en 2e bouwfase zijn prachtige vondsten naar boven gekomen die weer een plek hebben gekregen in het unieke complex. Daarnaast zijn de uit de 17e eeuw daterende en zorgvuldig gerestaureerde monumentale dakkappelen geplaatst op de overkapping in de binnentuin. Het eindresultaat kenmerkt zich door de harmonie tussen de moderne woon- en zorgeisen en de historische elementen uit het oude Margaretha die terugkeren.

prins1

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500