Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Iconen en symbolen tijdens de Open Monumentendag

Geplaatst op: 4 september 2016

‘Iconen en symbolen  in en om monumenten’ is het thema van de Open Monumentendag. Ook in Genemuiden en de andere kernen van Zwartewaterland is een breed programma opgesteld. Zo begint om 10.30 uur een stadswandeling onder leiding van Gert Jan Westhoff en om 13.30 leidt Tiem van Dalfsen de kunstroute.

Het Historisch Centrum kan ’s middags bezocht worden en het Stoomgemaal Mastenbroek staat de hele dag onder stoom. Bij de petroleumkelder gaat Co Mateboer om 10.00 en 14.00 uur vertellen over de kelder, de kokosstrengen en de sluisdeuren. Om 15.00 uur is Helmich van Dijk op de oude begraafplaats te vinden om te vertellen over de bouwstijl en geschiedenis van het lijkenhuisje en de rouwgebruiken van vroeger. Ook de Hervormde kerk is de hele dag geopend, met van 10.00 tot 14.00 uur orgelspel van jonge organisten. En van 15.00 – 16.00 uur een uurtje zingen met de Genemuider bovenstem.

In het t Olde Staduus kunt u de hele dag terecht voor koffie of thee met een stukje Genemuider cocosmat. Uniek en zeer bijzonder is tenslotte de mogelijkheid om iconen te bezichtigen. Plaatsgenoten Jochem Pleijsier, Ben van der Steeg en Helmich Heutink hebben vanuit hun collectie een aantal iconen beschikbaar gesteld. Beslist de moeite waard om deze expositie te komen bezichtigen.

Wilt u ook een bezoek brengen aan Hasselt en Zwartsluis. Maak gebruik van de gratis pendelbus: haltes t Olde Staduus in Genemuiden, voormalig brugwachtershuisje aan de Kaai in Hasselt en bij Sluuspoort in  Zwartsluis. Bij deze gratis service geld vol = vol.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500