Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Albert Roetman heeft drie cijfers achter zijn naam

Geplaatst op: 6 september 2016

Foto Tineke Buitink

Albert Roetman uit Genemuiden is vandaag honderd jaar geworden. Hij kreeg daarom visite van burgemeester Bilder die hem namens de gemeente feliciteerde met deze respectabele leeftijd.

Op 6 september 1916 werd Albert Roetman geboren op een boerderij aan de Kamperzeedijk. Hij groeide daar op in een gezin met zes kinderen. In 1940 leerde hij Annigje Kanis kennen en zij trouwden in 1946. Samen zetten ze het boerenbedrijf van Alberts’ ouders aan de Kamperzeedijk voort. Albert verzorgde het vee en werkte graag op het bouwland.

Naast het boerenwerk was Albert jarenlang betrokken bij de ruilverkaveling op het Kampereiland en later ook in Mastenbroek. Verder was hij 8 jaar lang bestuurslid van de Landbouw Coöperatie “Zwollerkerspel” en actief bij de plaatselijke besturen van de CBTB, het Groene Kruis en Stichting De Meente. Albert mocht graag zingen. Ruim 30 jaar was hij lid van het mannenkoor “Stereo”.

Albert geniet nog een goede gezondheid en woont aan de Zuidwal 14 in de Meente. Zijn vrouw Annigje verblijft daar sinds 5 jaar op de verpleegafdeling. Het jaar 2016 is voor Albert en Annigje een bijzonder jaar. Afgelopen mei vierden zij samen hun 70-jarig huwelijksjubileum.

De honderdste verjaardag van Albert wordt gevierd in de Meente. Albert kijkt samen met zijn vrouw Annigje, hun kinderen, klein- en achterkleinkinderen in dankbaarheid terug op alles wat zij mee mogen maken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500