Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Veerhuis wordt woonhuis’

Geplaatst op: 8 september 2016

Het Veerhuis wordt een woonhuis, zoals het er nu uitziet. Dat meldde wethouder Visserman donderdagavond tijdens de raadsvergadering. Waar eerst nog sprake was een koper die lichte horeca zou exploiteren in het gebouw, kwam er een tweede koper. Die maakt er, volgens de informatie van de wethouder, een woonhuis van.

“We hebben het veerhuis in de verkoop gedaan. Daarop werd er een bod uitgebracht en dat hebben wij geaccepteerd. De aspirant-kopers wilden er lichte horeca in doen plaatsvinden. Helaas krijgen zij de financiering niet rond krijgen. Daarop hebben we de koopovereenkomst geannuleerd”, vertelde Visserman. Twee nieuwe kopers kwamen in beeld. “Het is jammer dat de eerste kopers de hypotheek niet rond kregen. Maar we werken hier voor de gemeenschap, en dan moet je wel door”, aldus de wethouder.

Raadslid Klaas Eenkhoorn toonde zich teleurgesteld: “Geld was belangrijker, blijkbaar.” Volgens Visserman blijft het ‘jammer dat het zo gelopen is’.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500