Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Veerhuis wordt woonhuis’

Geplaatst op: 8 september 2016

Het Veerhuis wordt een woonhuis, zoals het er nu uitziet. Dat meldde wethouder Visserman donderdagavond tijdens de raadsvergadering. Waar eerst nog sprake was een koper die lichte horeca zou exploiteren in het gebouw, kwam er een tweede koper. Die maakt er, volgens de informatie van de wethouder, een woonhuis van.

“We hebben het veerhuis in de verkoop gedaan. Daarop werd er een bod uitgebracht en dat hebben wij geaccepteerd. De aspirant-kopers wilden er lichte horeca in doen plaatsvinden. Helaas krijgen zij de financiering niet rond krijgen. Daarop hebben we de koopovereenkomst geannuleerd”, vertelde Visserman. Twee nieuwe kopers kwamen in beeld. “Het is jammer dat de eerste kopers de hypotheek niet rond kregen. Maar we werken hier voor de gemeenschap, en dan moet je wel door”, aldus de wethouder.

Raadslid Klaas Eenkhoorn toonde zich teleurgesteld: “Geld was belangrijker, blijkbaar.” Volgens Visserman blijft het ‘jammer dat het zo gelopen is’.

Gepubliceerd door Enrico Kolk

7 thoughts on “‘Veerhuis wordt woonhuis’

 1. Peter kluin schreef:

  Kortom de laatste twee maanden zijn er twee kledingzaken en een restaurant gestopt dus start geen bedrijf meer want dat gaat toch mislukken?
  Uit de marktonderzoeken die we hebben laten uitvoeren door een deskundig bedrijf is er zeker plaats voor de lichte horeca in Genemuiden. Ambachtelijk ijs. Goed belegde broodjes enz. dat is wat Genemuiden mist. Een gezellig terras voor een kop koffie met gebak. En gelukkig is het grootste gedeelte van de inwoners van Genemuiden het met ons eens.

 2. Jaap schreef:

  Verstandige woorden van Marcel. Ratio boven Emotie

 3. Peter kluin schreef:

  Niet alle banken willen horeca financieren. Dat is momenteel het grote probleem. Het laten opstellen van een ondernemersplan met marktonderzoek enz heeft ons heel veel tijd gekost en zolang we geen goed ondernemersplan konden overleggen wilden ze niet financieren.

 4. Marcel schreef:

  Het is goed zo. Iedereen zal en kan een mening hebben maar als je zo moeilijk de financiering kan rondkrijgen belooft dat niet veel goeds, (Voorbeeld Biezen &Zin).
  Horeca aan het veer klinkt heel rpmantisch, maar marcello met zijn koffiekar hebben we ook nooit meer gezien. Dus om eens en altijd van dat gedoe af te zijn snap ik de gemeente. Liever bewoond en mooi onderhouden dan weer kans op jarenlange leegstaan en verpaupering.

 5. Helma schreef:

  Waar ik nu echt verbaast over sta is dat er nu in eens haast gemaakt moest worden met de verkoop omdat het om gemeenschapsgeld gaat
  Dat ze dat als reden aangeven alleen al kun je aanvechten bij de rechter het Veerhuis staat al ik weet niet hoelang leeg dus op de maand kwam het niet meer aan daar zit al zoveel geld in van de gemeenschap wat is verspild
  In Hasseld zelfde gemeente volgens mij word wel rekening gehouden met de geschiedenis van de molen
  Twee maten meten in Genemuiden doet de geschiedenis er niet toe daar breken we gewoon de boel af of is er tegen de nieuwe eigenaar gezegd dat Veerhuis mag verbouwd worden en de buiten kant moet blijven zoals het nu is ??

 6. Peter Kluin schreef:

  Dhr Visserman vertelt weer niet het hele verhaal. De financiering was wel rond. Zelfs schriftelijk kregen wij tijdens de vakantie van dhr Bel ( was bemoeid met de verkoop ervan) de mededeling dat als tijdens zijn vakantie de financiering rond was we gelijk weer contact op moesten nemen. Dat hebben wij schriftelijk via de accountant gedaan echter volgens de heer Visserman is er slechts twee dagen voor ons bericht aan de gemeente dat we de financiering rond hadden een bod door een ander neergelegd. Met de woorden dat de gemeente juridisch gezien met de dan eerste bieder in zee moest gaan werden we afgewimpeld. Echter toen wij vertelden dat wij ons bod niet ingetrokken hadden en wij dus nog steeds eerste bieder waren werden die woorden gelijk ingetrokken. Momenteel zijn wij geruchten over lobbyen aan het onderzoeken want we willen graag weten hoe de gemeente uiteindelijk toch besloten heeft woonhuis boven lichte horeca in het veerhuis te verkiezen. De manier waarop een en ander gegaan is klopt in onze ogen niet en zouden graag met mensen in contact willen komen die ons meer kunnen vertellen.
  Wat ik begrepen heb hebben alle grote partijen voor woonhuis gestemd. Echter de PVDA stond wel achter de inwoners van Genemuiden.

 7. geurt schreef:

  Ja wie wil daar nou niet wonen mooi plekje, maar nu slechts voor een paar ingezetenen wat heeft de gemeenschap daar nou aan ja geld maar daar zijn nog wel andere manieren voor te bedenken.
  hoe mooi had het kunnen zijn kleine horeca aan het veer, een verrijking maar ach weer een verkwanseling van een mooi plekje stadsaanzicht.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500