Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEK Waterpolo gaat hard onderuit

Geplaatst op: 12 september 2016

Tekst en foto's John Poot

Na het kampioenschap in de vierde klasse, maken de waterpoloërs van De Eerste Kolk nu weer kennis met de derde klasse. Dat vernieuwde welkom was zaterdag nog weinig hartelijk. In het eigen zwembad kreeg DEK met 2-14 aan de zwembroek.

De eerste twee partjes speelde DEK matig. Het maakte een paar fouten in de opbouw waar Flevo van wist te profiteren en met een snelle tegenaanval een doelpunt wist te scoren. Na de 2de periode keek DEK tegen een 0-6 achterstand aan. De 3de periode kwam DEK er beter in en wist het Flevo wat moeilijker te maken. Rudi van Zandwijk  scoorde het eerste doelpunt voor DEK, maar Flevo speelde tactisch en wist daardoor toch twee keer te scoren.

De 4de periode ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Bert Roeten pakte een doelpuntje mee voor DEK. Op een gegeven moment kwam de vermoeidheid in de benen. Met  één wissel aan de kant van DEK werd het moeilijk om telkens fitte spelers in te brengen. Flevo wist in deze periode zes keer te scoren (inclusief een 5 mtr). Ondanks dat er wel als team werd gespeeld moest DEK hun meerde erkennen in Flevo.

Dit seizoen gaat DEK ervoor om in de 3de klasse te blijven en de wedstrijd te winnen van gelijkwaardige teams als DEK.

Eindstand DEK – Flevo: 2-14 (0-3, 0-3, 1-2, 1-6)

Doelpuntenmakers DEK: Rudi van Zandwijk en Bert Roeten

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500