Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Toneelgroep Genemuiden gaat voor ‘kreukels’

Geplaatst op: 25 september 2016

‘Opa in de kreukels’. Dat is de titel van het 27e stuk dat Toneelgroep Genemuiden gaat opvoeren en dat een volle d’ Overtoom op 5 en 12 november in de kreukels van het lachen moet krijgen. Opnieuw kiest de vereniging kortom voor een klucht.

“De decorploeg is al volop aan het bouwen…”, klinkt het in het ‘clubgebouw’ naast Keet de Kolk. En de spelers zijn uiteraard ook al lang begonnen met repeteren. Dit keer onder leiding van regisseuse Geranda van den Berg. “Stef Verhoek wilde een jaar rust en zelf wilde ik wel eens een keer wat anders. Dit is een leuke uitdaging, al komt er wel heel wat bij kijken…”, heeft de Genemuidense nu al gemerkt.

Ze heeft de beschikking over de nieuwe speelster Alette Riezebos en Gerrit Brouwer is na enkele jaren terug op het toneel. Zij spelen dit jaar samen met Dinie Visscher, Andre Wagteveld, Wilma Visscher, Herman Aarnoudse, Marjolein Burgmeijer, Egbert Beens en Gerrit Speksnijder. Het stuk dat ze spelen is van de Duitser Bernd Gombold en is vertaald en bewerkt door Ben ten Velde.

De verwachting is dat d’ Overtoom opnieuw twee keer is uitverkocht. Na het succes van Op de Camping heeft de toneelgroep de smaak weer helemaal te pakken, al was er opnieuw een emotioneel jaar vanwege het overlijden van Gerrie Lassche en het nodige andere persoonlijk leed. De kaartverkoop begint op 15 oktober.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500