Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan Hermen Post volgt Willem Visscher op

Geplaatst op: 27 september 2016

Jan Hermen Post neemt de voorzittershamer van 3:16 op, zo maakte het bestuur woensdag tijdens een medewerkersavond bekend. “Zo gaan we het doen”, zegt Willem Visscher, die vanaf het begin de voorzittersrol vervulde, bij de presentatie van zijn opvolger als bestuurslid, Wita Last. “Dit was een geolied team. We konden van alles tegen elkaar zeggen. Het is moeilijk om het los te laten, maar ik kan niet anders.”
Visscher, bij wie vorig jaar de ziekte van Lyme werd geconstateerd, neemt vanwege zijn gezondheid afscheid. “Het gaat ons aan het hart dat je weggaat”, voegt nieuwbakken voorzitter Post hem toe. “Ik heb van het begin af aan gevoeld dat jij er een geest inblaast. Je deed dat met hart en ziel en wist ons te motiveren en te mobiliseren.”
Post merkt op dat hij Visscher niet kan vervangen. “Alleen in de kracht van Gods Geest, die we als bestuur hebben ervaren mogen we doorgaan. Ik voel des temeer hoe belangrijk het gebed nodig is voor 3:16.”
“We hebben alleen maar gedaan wat we moesten doen”, zegt Visscher. “Mijn drive komt uit wat jullie beloofd hebben bij de doop. Daar heb je beloofd dat jullie je kind, maar ook de kinderen van je gemeente, van Genemuiden zult opvoeden. Het is een wonder wat hier gebeurt. We hebben elkaar als vijf kerken gevonden om deze missie te volbrengen. Wees er zuinig op.”
De activiteitencommissie en het jongerenbestuur spreekt haar waardering uit voor de kwaliteiten van Visscher. “Met jou liep een vergadering nooit uit, kort maar krachtig floot je door de agendapunten heen. We hopen dat je op termijn weer volop mee kunt doen, want een jeugdhonk zonder Willem is niet compleet.”
Daar denkt hij zelf anders over: “God regeert van geslacht tot geslacht. Als we kijken wat er nu staat voor onze jeugd, dan mogen we op God terugvallen want Hij is onze Hulp.” Ook wethouder Speksnijder, die hem namens het gemeentebestuur toesprak, ‘heeft er vertrouwen in dat 3:16 een blijvertje is’. “We hebben gezien dat jullie een stuk ontbrekend jeugdwerk op het hele palet vervullen.”
Het werk van jeugdhonk 3:16 wordt nu vertegenwoordigd door Jan Hermen Post (lid hersteld hervormde kerk) Anneke Bos (lid gereformeerde kerk), Erna Last (lid hervormde kerk) en Bert Rundervoort (lid christelijk gereformeerde kerk). Het jeugdhonk is elke vrijdag en zaterdagavond open vanaf 20:00. “Onze medewerkers zien naar je/ jullie uit”, nodigt Post de jeugd uit.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500