Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente wil uitkeringsgerechtigden laten bewegen

Geplaatst op: 29 september 2016

Op dinsdag 11 oktober gaat het project ‘Bewegen werkt’ van start. Dit is een beweegprogramma voor uitkeringsgerechtigden met als hoofddoel mensen letterlijk weer in beweging te krijgen. Het project biedt mensen de kans om onder begeleiding (weer) te gaan sporten. De aandacht komt mede te liggen op het vergroten van het zelfvertrouwen en het opdoen van sociale contacten.

Bewegen kan een positieve bijdrage leveren aan de gemoedstoestand van mensen die in de bijstand zitten. Zo verbetert bewegen het vermogen tot nadenken en de concentratie en kan het leiden tot een verlaging van de fysieke en emotionele spanning (minder stress).

De projectpilot duurt 11 weken en de activiteiten worden begeleid door de buurtsportcoaches van Zwartewaterland. De lessen vinden plaats op het sportpark van Olympia ’28 elke dinsdagochtend van 09.00 tot 10.00. Deelname aan het programma is gratis en vrijblijvend omdat mensen zelf de motivatie moeten vinden om hier aan mee te doen. De beweegactiviteiten zijn deels in samenspraak met de deelnemers

Voor meer informatie of om aan te melden gaat u naar de website www.bewegeninzwartewaterland.nl of neemt u contact op met buurtsportcoach Martijn Jansen (m.jansen@zwartewaterland.nl).

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500