Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Fiep-bus komt naar Genemuiden

Geplaatst op: 4 oktober 2016

De Fiepbus komt naar Zwartewaterland! In 2016 vieren we de 100e geboortedag van Fiep Westendorp. Daarom brengt Fiep Westendorp Foundation in samenwerking met Fiep Amsterdam het werk van de bekende illustratice extra onder de aandacht. Fiep Westendorp illustreerde voor iedereen. Om haar illustraties voor iedereen toegankelijk te maken zal tot december 2017 de speciale ‘Fiepbus’ door Nederland rijden.

Deze 9 meter lange verbouwde en vrolijk bestickerde Engelse dubbeldekker biedt jong en oud de gelegenheid van Fiep Westendorps illustraties te genieten. Zo kunnen op de onderste verdieping in het doolhof de jongsten op avontuur in de wereld van Fiep. In het doolhof zitten spelletjes verstopt voor kinderen.

De Fiepbus staat op vrijdagmorgen 7 oktober bij de Bibliotheek in Zwartsluis en op vrijdagmiddag bij basisschool De Driester in Kamperzeedijk. Maandag 10 oktober staat de Fiepbus de hele dag bij de Bibliotheek in Genemuiden en dinsdag 11 oktober staat de Fiebus de hele dag bij de Bibliotheek in Hasselt. Diverse scholen uit Zwartewaterland hebben zich aangemeld om hun leerlingen de Fiepbus te laten bezoeken. Het zal een vrolijke gezelligheid worden!

Codewoord

Spelenderwijs puzzelen met het interactieve spel Codewoord – dit jaar kunnen kinderen van groep 5 t/m 8 dit doen tijdens de Kinderboekenweek! Voor de Bibliotheken in Overijssel is het spel ‘Codewoord’ ontwikkeld. Het spel wordt voor het zesde jaar op rij aangeboden, dit jaar wordt het spel voor het eerst ook bij de Bibliotheek Zwartewaterland aangeboden. Leerlingen van groep 5 t/m 8 kunnen in de Bibliotheek, in de klas of thuis aan de slag met het spel. Codewoord behandelt vragen over het thema van de Kinderboekenweek en geeft hier passende boekentips bij. De deelnemende kinderen verdienen letters door de vragen juist te beantwoorden. Aan het eind van het spel volgt een puzzelopdracht met alle verdiende letters om achter het Codewoord te komen. Per spel worden er zes vragen gepresenteerd. In Codewoord zitten veel meer vragen: door roulatie ziet Codewoord er elke keer anders uit. Scholen in Zwartewaterland ontvangen bij Codewoord een lesbrief, zodat op school gemakkelijk het spel gespeeld kan worden.

Kinderboekenweekgeschenk

De 62 Kinderboekenweek is van woensdag 5 tot en met zondag 16 oktober 2016. Het motto is Voor altijd jong!, en dat betekent dat opa’s en oma’s centraal staat in deze periode. Opa’s en oma’s spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen. Ook in kinderboeken.

Dolf Verroen schreef dit jaar het kinderboekenweekgeschenk ‘Oorlog en vriendschap’: Een prachtig verhaal over vriendschap in oorlogstijd, met illustraties van Charlotte Dematons. Dit geschenk krijgt iedereen die voor minstens € 10,00 aan kinderboeken koopt bij de boekhandel tijdens de Kinderboekenweek. Floor Rieder verzorgde het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek te koop voor slechts € 5,-.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500