Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Regiobank en Boudesteyn thuis in het centrum

Geplaatst op: 6 oktober 2016

“Het was de eerste vier maanden extreem druk”, glimlacht Ingeborg Boudesteyn-Van Leeuwen over de beginperiode van Regiobank en Boudesteyn Hypotheken en Verzekeringen aan de Kruisstraat. Ondertussen is de ‘balans’ hersteld en is duidelijk dat het bedrijf met de verhuizing naar het centrum een gouden greep heeft gedaan.

Met de biestemerk van 2015 gingen de deuren van het pand open. Klanten konden genieten van traditionele snert en het kantoorpand bekijken. De stroom bezoekers viel daarna bepaald niet stil. “Je hoopt natuurlijk dat de aanloop groter is dan op het industrieterrein, maar dit hadden we niet verwacht. We hebben ontzettend veel mensen over de vloer gehad en ook heel veel nieuwe klanten mogen begroeten”, aldus Boudesteyn.

Hoewel het bedrijf ook op de oude locatie al vertegenwoordiger van Regiobank was, legden in het centrum veel meer Genemuidenaren die link. En ze ontdekten de ondertussen bekende voordelen van de bank. “Het is nog een beetje die ouderwetse kneuterigheid”, noemt Boudesteyn dat. “Samen met je kind een spaarpotje legen en daarna mogen grabbelen, een kopje koffie, de Zilvervloot, noem maar op.”

Persoonlijke aandacht en bovenal veel service, zegt ook Bob Dijkema, een van de medewerkers die zich bij Boudesteyn veel op de Regiobank richt. “Regiobank is een heel modern bedrijf met ouderwetse service. Veel klanten vallen daarvoor. Als je moeite hebt met digitale handelingen, kom je naar ons kantoor. Dan doe wij het voor je. En buiten dat zijn onze voorwaarden aantrekkelijk. De rente van de Regiobank is bijvoorbeeld hoger dan die van andere banken. Zakelijk bankieren levert ook grote voordelen op: storen en opnemen is bijvoorbeeld gratis.”

In de huidige ‘overstapweken’ hoopt Regiobank dat nog meer mensen voor de filosofie vallen. Minstens net zo belangrijk vindt Dijkema de ‘Jong Wijs’-actie. “Regiobank wil kinderen goed met geld leren omgaan. Bij ons kunnen ze, uiteraard met hun ouders, een betaal- en spaarrekening afsluiten. Ook internetbankieren en een pinpas horen bij het pakket. Dan kunnen ze bij wijze van spreken zelf een cadeautje voor mama pinnen. Kinderen vanaf acht jaar leren op die manier meer over financiële zaken.”

Ook tijdens de aanstaande biestemerk zijn Boudesteyn en de Regiobank weer open. Boudesteyn: “We hebben ons springkussen weer voor de deur staan en mensen zijn van harte welkom om binnen te lopen. De snert en een cadeautje staan weer klaar. We vertellen graag over de mogelijkheden en onze werkwijze. Tijdens de overstapweken krijgen overstappers vijftig euro, maar uiteindelijk draait het daar niet om. Uit onderzoeken blijkt dat klanten onze service heel goed waarderen. Onze kernwaarden zijn kwaliteit, service, betrouwbaarheid en vriendelijkheid. En wij kunnen mensen op alle mogelijke manieren ontzorgen. Of het nou gaat om bankzaken of het afsluiten van een hypotheek of verzekering.”

In de ontvangstruimte hangt een groot rood Regiobank-bord voor het raam. Daarop prijkt de filosofie van Regiobank, maar dan in het Genemuider dialect. “Jannie Bakker heeft die voor ons vertaald voor Eikoerei. We krijgen er veel leuke reacties op. Voorlopig blijft dit hangen…”, glimlacht Boudesteyn.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500