Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 oktober 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

School Zwartsluis sluit kunstgrasveld

Geplaatst op: 10 oktober 2016

Vandaag heeft Kindcentrum De Wijngaard in Zwartsluis besloten het kunstgrasveld op het schoolplein te sluiten. De rubber korrels op het veld bevatten mogelijk schadelijk stoffen.

Het Kindcentrum wil geen enkel risico lopen en kinderen niet blootstellen aan deze stoffen. Vanaf vandaag worden geen activiteiten meer op het kunstgrasveld georganiseerd en is het niet toegestaan het veld te betreden.

Afgelopen week heeft het nieuws over het gevaar van kunstgras heel wat stof doen opwaaien. Gebleken is dat gedegen vervolgonderzoek noodzakelijk is. De Wijngaard wil hier echter niet op wachten en sluit op voorhand het kunstgrasveld.

“Ik wil geen enkel risico lopen als het gaat om de gezondheid van kinderen. Zij horen hier op een veilige manier te spelen zonder dat dit gevaren oplevert voor de gezondheid”, aldus Aart Holtman, directeur van het Kindcentrum in Zwartsluis. “Het advies van vooraanstaande wetenschappers om niet meer op de velden te spelen, is voor mij aanleiding genoeg dit besluit te nemen.”

Leverancier Edel Grass uit Genemuiden komt binnenkort met een voorstel voor een alternatief.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500