Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Terrorclown (column Nick Hoekman)

Geplaatst op: 12 oktober 2016

Maanden, wat zeg ik, misschien al wel jaren zijn we bang voor terroristen en ander geradicaliseerd gespuis. Totdat het gevaar zich ineens vanuit een andere hoek aandient: clowns. De wereld wordt overspoeld met berichten van terror clowns. Clowns met kapmessen,clowns met kettingzagen, clowns met klauwhamers en clowns met cd’s van Bon Jovi. De clowns zijn in een rap tempo bezig om de mensheid de stuipen op het lijf te jagen. En dat lukt, want wij stervelingen  —  lees: vrouwen  —  zijn als de dood voor deze ogenschijnlijk komische figuren. En waarom? Ik heb werkelijk geen idee. Als zelfbenoemd lefgozer ben ik niet zo heel snel bang, het meeste vrees heb ik nog wel voor Jandino Asporaat. Maar dan vooral omdat ik het een vervelende kwast vind.

De inwoners van Almere zijn in rep en roer, want ook in de Hollandse polder is een terror clown gesignaleerd. Een clown met een mes. Het zou natuurlijk ook gewoon Bassie van Adriaan kunnen zijn geweest, die even in de tuin aan het snoeien was. “Met een mes, Nick?”, ja, het klinkt misschien wat vreemd, maar het zou kunnen. Je kunt er ook vergif op innemen dat er de komende dagen in nog veel meer Nederlandse steden/dorpen de terror clown om de hoek komt kijken. Want zo werkt dat, we zien dingen op internet, daarna gaan we het zelf imiteren. Kopieergedrag pur sang. En dat dan allemaal onder de noemer ‘Its a prank’. Waar is het misgegaan? Waarom zijn we die leuke, gezellige, ietwat te dikke kindervriend aan het veranderen in een mensonterend monster dat kleine kinderen met vier mandarijnen en een scheut melk in de blender doet, om het te nuttigen als ontbijt? Waarom?

We moeten ten strijde trekken tegen de terror clowns. Zoals we ook doen tegen muizen en insecten, het doel heiligt de middelen. Pak de terror clowns terug op hun eigen manier, neem standaard een klauwhamer mee. Bevestig een stroomstootwapen aan je sleutelbos en draag flapschoenen met stalen neuzen. Clowns hebben altijd zo’n waterspuitende bloem op hun outfit, koop in de fopwinkel ook zo’n bloem. Maar vul hem dan met accuzuur, in plaats van water. Alles is geoorloofd om de terror clowns een kopje kleiner te maken. Deze figuren zijn noch clown, noch terror. Dit zijn zolderkamerautisten zonder enige vorm van meerwaarde in deze samenleving, alleen verscholen achter een clownesk karakter durven zij mensen te intimideren.

Zie je een terror clown, wees niet bang en ga er achteraan. De terror clown is net als de relatie tussen muis en mens: uiteindelijk zijn ze banger voor ons, dan wij voor hen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500