Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente komt bibliotheek tegemoet

Geplaatst op: 17 oktober 2016

De gemeente Zwartewaterland komt de bibliotheek op veel punten tegemoet. Een extra bezuiniging van 25.000 euro is wat het college betreft van de baan. De voorziening krijgt nu zelfs de komende jaren 20.000 euro om te investeren.

Dat betekent onder meer dat de bibliotheek in Zwartsluis op korte termijn kan verhuizen naar De Sluuspoort. Als ook de gemeenteraad instemt wil het college garant staan voor een deel van de kosten. Bovendien neemt De Sluuspoort tijdelijk genoegen met een lagere huuropbrengst.

Dat is nodig omdat de bibliotheek zelf eerst het huidige pand moet zien te verkopen. Omdat een snelle verhuizing een wens is van de bibliotheek en De Sluuspoort wil de gemeente nu toch steun verlenen. Ook draait het college een bezuiniging van 25.000 euro per jaar terug. Volgens de gemeente heeft de bibliotheek de afgelopen jaren veel bezuinigd (onder meer door ontslagen) en kan het met de voorgenomen bezuiniging niet langer voor kwaliteit zorgen.

Volgens het college moeten de drie bibliotheken een veel gevarieerder aanbod krijgen om de komende jaren te overleven. Ze moeten een belangrijk centrum worden waar Zwartewaterlanders veel informatie kunnen krijgen, onder meer van UWV, Belastingdienst en het Taalpunt.

De gemeenteraad moet volgende week donderdag beslissen of het de voorstellen van het college overneemt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500