Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stereo maakt een varende jubileumtrip

Geplaatst op: 17 oktober 2016

Het jubilerende mannenkoor Stereo maakt binnenkort een driedaagse vaartrip. Het jubileumjaar 2016 heeft Stereo toch al bijzondere optredens gebracht. Het dubbel (jubileum)concert op 9 april in Kampen ligt nog steeds vers in het geheugen. Met de instrumentale begeleiding van het orkest Ars Musica is dat laatste wel een hoogtepunt geweest in de geschiedenis van het mannenkoor.

Bijzonder was ook het optreden op Urk, in het kader van het Urker zangevenement “zingen in de zomer” waar Stereo de eerste van de jaarlijkse acht wekelijkse zangavonden de “Startavond” kreeg toebedeeld, passend in het kader van de 50e verjaardag van het mannenkoor. De site van de organisatie “zingen in de zomer” vermeldde na afloop daarover: “Wat een geweldig koor dat Chr. Genemuider mannenkoor Stereo. Wat een geluid mensen als u niet geweest bent heeft u zeker wat gemist”. Een recensie van de bovenste plank. Dit alles met tussendoor de meer gebruikelijke optredens o.a. in Lemele en Zevenhuizen. In figuurlijke zin wordt de vaart er in gehouden door een groots jubileumconcert op vrijdag de 4e november a.s. in de Grote kerk te Dordrecht.

Deze kerk is een enorme kruisbasiliek in Brabants-gotische stijl.  In letterlijk zin  houdt het mannenkoor er de vaart ook in. Dordrecht zal die vrijdag worden aangedaan als onderdeel van een door reisorganisatie Amicitia verzorgde drie daagse jubileumtrip die het koor maakt met het hotelschip Alina . Een cruiseschip met 130 luxe hotelkamers. Een keur van musici werd gestrikt voor de instrumentale begeleiding om samen met het koor in Dordrecht een groots jubileumconcert aan  de regio  van de grote rivieren te kunnen bieden. Voor publiek uit onze omgeving is op die vrijdag de 4e november busvervoer naar Dordrecht  geregeld. Het vertrek is gepland om 16:00. Iedere belangstellende kan zich daarvoor telefonisch aanmelden: (06) 51 34 64 23 of door middel van een email naar a.strohmeijer@breman.nl. De kosten voor bus + toegangskaart concert bedragen 25 p.p. en kunnen in de bus worden voldaan.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500