Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Klassiek concert met een knipoog

Geplaatst op: 28 oktober 2016

SCEG get klassiek. Onder die titel organiseert SCEG op 4 november een klassiek concert in de Gereformeerde Kerk. Adriaan Stoet en Harold Kooij moeten Genemuiden dan een bijzonder concert bezorgen. De bevlogen artiesten aan het woord.

Op de vraag wat ze met muziek willen bereiken, antwoorden ze allebei heel stellig dat muziek zo mooi is, dat het je in je hart raakt. Zij hopen met hun muziek een rommelende zaal stil te kunnen krijgen  doordat het publiek de emotie voelt. Harold voegt er nog aan toe dat ze de emotie van muziek graag met heel hun hart overbrengen. Beide heren componeren zelf, maar maken ook eigen bewerkingen van bestaande arrangementen. Mooie muziekstukken  combineren ze en laten ze mooi in elkaar overlopen. Dit gebeurt ook tijdens SCEG get klassiek. Zo krijgt bijvoorbeeld een stuk van “Schindler ‘s List”  een verrassende wending  tijdens het concert op 4 november. Zowel Harold als Adriaan houdt niet van ‘aangeharkte tuintjes’, dus een stuk spelen zoals het papier staat gebeurt bij hen bijna nooit.

Hoe zijn ze bij elkaar gekomen?  Clara de Vries (sopraan), Harold Kooij en Adriaan Stoet kennen elkaar al jaren, maar er was nooit echt een samenwerking, aldus Harold. “Op een herdenkingsconcert in Meppel hebben we samen gespeeld en dit was een knallend succes. Vooral door het improviserende karakter, afwisselend programma en de laagdrempeligheid van de muziek.”

Ze vinden het beiden ook erg prettig om met Clara de Vries samen te werken. Harold zegt over Clara: “Clara zingt op heel hoog niveau, altijd zuiver, echt een parel!” Adriaan zegt over Clara: “Clara is een enorm gezellige, aardige, positieve vrouw en zingt prachtig. Een mooie aanvulling om het plaatje compleet te maken”.

Alle drie artiesten komen uit deze regio. Harold heeft al vaker opgetreden in Genemuiden en speelt ook nog wel eens samen met een pianist uit Genemuiden. Adriaan Stoet heeft zo’n 20 jaar geleden vioolles gegeven in Genemuiden en hoopt nog wat oud-leerlingen te ontmoeten.

Het hele programma bestaat uit muziekstukken van Vivaldi, Gershwin, Les miserables, Piazzolla enz. De ene keer gaat het richting pop, en de andere keer richting klassiek of jazz. Het vrolijke programma wordt met anekdotes aan elkaar gepraat.

Wilt u graag naar het concert komen op 4 november a.s. en verzekerd zijn van een zitplaats, dan kunt u nu al kaartjes kopen bij Foto Tuinman of kaartjes reserveren  via brend@kpnmail.nl.  Op 4 november zijn kaartjes te koop bij de ingang van de kerk. Voor volwassen bedraagt de toegang € 10,00 p.p. en kinderen € 5,00 p.p.

Aanvang: 20.00 uur en zaal open om 19.30 uur

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500