Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kinderen weer eerder naar peuterspeelzaal

Geplaatst op: 1 november 2016

Kinderen kunnen vanaf 1 januari weer vanaf 2,5 jaar naar de peuterspeelzaal. Eerder werd de leeftijd vanwege bezuinigingen door de gemeente verhoogd naar drie jaar. De nieuwe mogelijkheid is onderdeel van een pilot die de gemeente in Zwartewaterland wil starten, als de gemeenteraad daar volgende donderdag ook toestemming voor geeft.

De gemeente wil de peuterspeelzalen tot een laagdrempelige voorziening maken. Alle kinderen moeten daar terecht kunnen, ongeacht de financiƫle situatie van de ouders. Als ouders niet voor een kinderopvangtoeslag in aanmerking komen, kunnen ze via de gemeente toch een bijdrage krijgen.

Ook kunnen ouders straks kiezen tussen verschillende aanbieders. Accrete gaat op de Wijngaard in Zwartsluis namelijk ook een peutergroep voor kinderen van 2,5 tot vier jaar beginnen. Tot dusver ging het peuterspeelzaalwerk in Zwartewaterland alleen via Stichting Kinderdagcentra Zwartewaterland.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500