Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Leerzame avond over ‘vlaggen’

Geplaatst op: 2 november 2016

Zo’n 35 personen bezochten de informatieavond die Sportclub Genemuiden organiseerde rond het “vlaggen”. Thijs Rozeboom van de KNVB legde hen deze avond de basisprincipes van de spelregels uit. De drie belangrijkste aandachtsgebieden voor een clubassistent zijn: (bal over) de zijlijn, de achterlijn en buitenspel. Aan deze aspecten werd dan ook ruim aandacht besteed. Als oud-grensrechter betaald voetbal kon Thijs ook enkele tips en trucs meegeven, zoals waar je het beste kunt gaan staan aan de zijlijn.

Volgens Thijs is het ook van belang om vooraf goede afspraken met de scheidsrechter te maken o.a. over verwachtingen en de rolverdeling. De scheidsrechter is altijd eindverantwoordelijk en beslissingen over overtredingen kan men dus ook het beste aan hem overlaten.

Na de pauze werden op het hoofdveld enkele oefeningen gedaan, waarmee de eerder behandelde theorie verduidelijkt werd.

Eenmaal weer binnen, werden nog videobeelden vertoond. Hieruit bleek wel, dat ook door de professionele arbitrage missers gemaakt worden. De clubassistenten hoeven zich dan ook niet te schamen als dat bij hen ook een keertje voorkomt… Het naar eer en geweten handelen bij het toepassen van de –vele en soms ingewikkelde- regels is het allerbelangrijkst. Hierdoor houdt eenieder plezier in het voetbalspel.

Namens de scheidsrechterscommissie bedankte Gert van Rees Thijs voor zijn toelichting en de aanwezigen voor hun komst. Zowel Thijs als  de scheidsrechterscommissie gaven aan blij te zijn met dit aantal deelnemers. Immers,  de (club)assistenten zijn van groot belang voor het voetbal. Zonder scheidsrechters, maar ook zonder deze “vlaggers” kunnen  de wedstrijden niet gespeeld worden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500