Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dames Ruutvoorn winnen voor het eerst

Geplaatst op: 6 november 2016

Dames 1 van Ruutvoorn won zaterdagmiddag met 3-1 van Heerenveen. Daarmee boekten de dames de eerste overwinning van het seizoen. Ze gaven in de eerste twee sets het team uit Friesland geen enkele kans met twee keer 25-12. Na een verlies in de derde set (25-17) was de vierde set met 25-22 weer een prooi voor het team uit Genemuiden. Dat is meteen van de laatste positie in de competitie af.

Na drie nederlagen en de zeperd van een wedstrijd in Sneek vorige week werd de druk om te winnen wel wat hoger voor de volleybaldames uit Genemuiden. OPM Heerenveen was afgelopen zaterdag de tegenstander en dit team al vier nederlagen op hun conto staan. Echter wist OPM te winnen van Bas Autowas Westenholte.

Ruutvoorn begon de eerste set met lef en voordat OPM doorhad dat de eerste set begonnen was stond Ruutvoorn een straatlengte voor. Er werd met druk geserveerd en ook aanvallend scoorden de dames uit Genemuiden met gemak. Middenaanvalsters Suzanne Boschman en Marlon Verhage hadden haast vrij spel. Al met al resulteerde dit in 25-12 winst.

Ook in de tweede set kwam OPM er niet aan te pas. Alita Bakker speelde net als de eerste set, ook deze set sterk als diagonaal en wist serverend en aanvallend meerdere punten binnen te halen voor Ruutvoorn. Ook blokkerend werden er mooie punten gepakt. Met weer een 25-12 werd het 2-0.

In de derde set haperde de machine. OPM herpakte zich en Ruutvoorn begon passend fouten te maken. Hierdoor werd ook de aanvalsdruk minder en zo kwam OPM Heerenveen meer en meer in haar spel. Persoonlijke fouten zorgden ervoor dat het lekkere spel van de eerste twee sets niet meer terug kwam. Met 25-17 won OPM deze set.

In de vierde set wisten de dames de persoonlijke fouten terug te dringen, maar het scorend vermogen was niet wat het moest zijn. Ballen werden niet afgemaakt, waardoor OPM toch weer kon aanhaken en zelfs op voorsprong kwam. Els Hermeler kwam binnen de lijnen en scoorde aanvallend door mooi rechtdoor te slaan. Daarna kwam er ook van haar een aangename servesserie van 5 punten. Ook Cynthia last serveerde daarna sterk, maar op 24-21 wist ze het net niet af te maken. Gelukkig was de pass daarna goed en zo kon het beslissende punt aanvallend gemaakt worden. Ruutvoorn won dus met 3-1 en met de vier bijgeschreven punten laat het de laatste plaats achter zich.

Aankomende zaterdag wordt er gespeeld in Leeuwarden tegen VC058, dit team is sinds zaterdag de hekkensluiter.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500