Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ook in 2017 een kindpakket

Geplaatst op: 8 november 2016

Het college van de gemeente van Zwartewaterland  heeft wederom ingestemd met het zogenaamde Kindpakket. Het Kindpakket is bedoeld voor kinderen tot en met 17 jaar om te kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten. Per kind is maximaal 300 euro per jaar beschikbaar. De inkomensgrens is verhoogd van 110% naar 120% van de bijstandsnorm. Zo hebben meer mensen recht op de vergoeding.

De vergoeding is een extra ondersteuning voor huishoudens met een laag inkomen. Het bedrag kan worden aangewend voor de kosten van zwemles, schoolreisje, kinderfeestje, abonnement zwembad, sport en recreatieactiviteiten, schoolkosten en anderen leermiddelen.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding mag een kind op de datum van de aanvraag niet ouder zijn dan 18 jaar (0 tot en met 17 jaar). Het inkomen van de ouders mag maximaal 120% van de bijstandsnorm bedragen. Wordt het Kindpakket toegekend dan mag het bedrag naar eigen inzicht worden besteed in het kader van het Kindpakket 2017. De gemeente Zwartewaterland controleert steekproefsgewijs of de bedragen besteed zijn aan de kinderen. De aanvrager moet daarom bonnen van gekochte spullen een jaar lang bewaren.

Aanvragen

Vanaf 1 januari 2017 kunnen ouders van kinderen tot 18 jaar, waarvan het inkomen maximaal 120% van de bijstandsnorm bedraagt, een beroep doen op het Kindpakket 2017. Aanvragen kan via het aanvraagformulier Kindpakket op www.zwartewaterland.nl. Bijstandsgerechtigden die een bijstandsuitkering ontvangen via de gemeente Zwartewaterland krijgen een brief over het Kindpakket  2017. Naar aanleiding daarvan kunnen zij een aanvraag indienen.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500