Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Na het weekeinde minder koud

Geplaatst op: 12 november 2016

(door John Poot). De temperatuur zakte aan het einde van nacht tot zo’n 3 graden onder nul. Op natte weggedeelten en bruggen werd het mogelijk glad. Het lagedrukgebied, dat zich boven Limburg bevond, trekt verder in zuidoostelijke richting, hierdoor ontstaat een hogedrukgebied boven Scandinavië en komt de wind meer uit zuidoostelijke richting.  

Zaterdag zullen er in de ochtend nog wat mistbanken zijn, maar die lossen snel op. Wel is er hoge sluierbewolking, maar de zon heeft daar geen moeite mee. In de loop van de dag kan er wat dikkere bewolking binnendrijven. De wind komt uit het zuidoosten en is matig kracht 3. De temperatuur zal in de middag tot een graad of 4 komen.

Zondag is het laatste dag van deze frisse periode. De temperatuur zal niet hoger dan 4 of 5 graden zijn en met een zuidoostelijke wind kan het waterkoud aanvoelen.

De dagen erna gaat de temperatuur weer naar waarden rond de 10 graden. Maandag is het qua weer een overgangsdag. Aan het eind van de nacht kan het nog licht vriezen, de rest van de dag wisselen wolken en zon elkaar af. Die lijn zal de rest van de week zo blijven al is er ook kans op wat regen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500