Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vouwschoentje van Sint in de bieb

Geplaatst op: 14 november 2016

Jonge kinderen kunnen tijdens de Sinterklaascampagne (t/m zaterdag 3 december 2016) een vouwschoen ophalen in de Bibliotheek Zwartewaterland. Knutsel het vouwschoentje thuis in elkaar en kom terug naar de Bibliotheek om de vouwschoen te zetten. Maandag 5 december mogen de kinderen dan komen kijken wat Sinterklaas in de vouwschoenen heeft gedaan! Tot en met zaterdag 3 december kunnen de vouwschoentjes worden ingeleverd in de vestigingen van de Bibliotheek Zwartewaterland.

In de vouwschoenen zullen kinderen een schoenboekje vinden dat dit jaar is geschreven én kleurrijk geïllustreerd door Harmen van Straaten. Het boekje heet heel toepasselijk ‘Het cadeau’.

Kinderen die ‘t schoenboekje ‘Het cadeau’ in hun (vouw)schoentje willen krijgen moeten er snel bij zijn, want zelfs op de boot van Sinterklaas is de ruimte beperkt en ‘op is op’.

’t Heerlijk Voorleesavondje

HetSchoenboekje is onderdeel van de leesbevorderingscampagne ’t Heerlijk Voorleesavondje, dat dit jaar plaatsvindt op donderdag 1 december. Boekhandels en bibliotheken roepen alle ouders van Nederland op om die avond minimaal 15 minuten aan jonge kinderen voor te lezen. De Bibliotheek Zwartewaterland weet als geen ander hoe belangrijk voorlezen is. Met slechts een kwartiertje per dag neemt de lees- en taalvaardigheid van kinderen enorm toe. Het Schoenboekje is goed voor 15 minuten (voor)leesplezier. Een ideaal cadeautje voor

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500