Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Klein chemisch afval wordt straks huis-aan-huis opgehaald

Geplaatst op: 14 november 2016

In Zwartewaterland wordt vanaf januari 2017 de inzameling van klein chemisch afval (KCA) gewijzigd. Nu zijn er nog drie halteplaatsen in de gemeente waar op woensdag het klein chemisch afval naar de chemokar gebracht kan worden. Omdat niet iedereen in de gelegenheid is om het afval op dat moment te brengen, wordt klein chemisch afval vanaf volgend jaar aan huis opgehaald.

Wethouder Arie Speksnijder: “Met de invoering van omgekeerd inzamelen hebben we de inzameling van afval en grondstoffen sterk verbeterd. De inwoners zorgen voor goede resultaten in het scheidingsgedrag en daar zijn we trots op. We willen graag stimuleren dat ook het KCA zo veel, en zo goed mogelijk gescheiden wordt ingezameld. KCA bevat veel gevaarlijke stoffen die niet bij het overige afval of in het milieu terecht mogen komen. Om voor onze inwoners de service te verhogen, hebben we met ROVA afgesproken dat KCA voortaan aan huis wordt opgehaald”.

Ophalen op afspraak

Vanaf januari 2017 kunnen inwoners van Zwartewaterland telefonisch een afspraak maken met ROVA om het klein chemisch afval aan huis op te laten halen. Er wordt dan een datum en tijdstip afgesproken waarop het afval wordt opgehaald. De brenglocaties in de drie kernen komen met ingang van 1 januari te vervallen. Meer informatie over de nieuwe manier van inzamelen van KCA is te vinden op de afvalwijzer 2017.

KCA
Klein chemisch afval (KCA) is een verzamelnaam voor allerlei soorten afval waar schadelijke stoffen in zitten, van spaarlampen en batterijen tot schoonmaakmiddelen en verf. De schadelijke stoffen in KCA kunnen gevaarlijk zijn wanneer ze verwerkt worden en schaden het milieu als ze met het restafval worden verbrand. Daarom is het belangrijk dat ze apart ingezameld en verwerkt worden. Bovendien kunnen de schadelijke stoffen dan zo veel mogelijk worden hergebruikt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500