Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub ziet Excelsior niet staan

Geplaatst op: 26 november 2016

Sportclub Genemuiden zag Excelsior ’31 zaterdag figuurlijk en op het einde ook letterlijk niet staan: 4-0. Daarmee deed de ploeg van Jan van Raalte goede zaken in de strijd in de top. Riemens, Van Dalfsen en twee keer Martijn Jansen zorgden voor de treffers.

Jacco Riemens besloot al snel om zijn jubileum nog wat verder op te leuken. Hij maakte in de vierde minuut uit een corner de 1-0. Genemuiden bleef daarna veel sterker dan de gasten en na een klein half uur scoorde Martijn Jansen de 2-0. Dat was  na een mooie aanval, waarbij Lip en Menting de bal niet in de goal konden krijgen, zodat de nummer tien wel kon binnen tikken.

Excelsior kwam daarna langzaam beter in de wedstrijd zonder gevaarlijk te worden. Na rust was dat wel het geval, maar ook toen konden de Rijssenaren niet echt dichtbij doelman Henniphof komen. In een periode dat ze wel aandrongen, was het opnieuw Martijn Jansen die de wedstrijd definitief besliste. Het grootste aandeel in die treffer was van Kavak, die Jansen de bal na een solo op een presenteerblaadje gaf.

In de slotfase had Genemuiden nog verder uit kunnen lopen, hoewel Excelsior met een afstandsschot nog een keer de lat raakte. Invaller Job van Dalfsen zorgde vlak voor tijd voor de niet eens geflatteerde 4-0.

Sportclub is nu opgerukt naar plaats vijf en staat op slechts drie punten van koploper DOVO. Dat kwam in de topper tegen ACV thuis niet verder dan 2-2. Volgende week rondt de ploeg het eerste deel van de competitie af met een uitduel bij NSC.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500