Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Koudste pakjesavond in twintig jaar (door John Poot)

Geplaatst op: 2 december 2016

Een hogedrukgebied boven Schotland breidt zich vannacht en morgen via Nederland uit naar Midden Europa. Hierdoor draait de stroming van noordoost naar oost en wordt er polaire lucht aangevoerd. Hierdoor krijgen we een koud weekend met veel zon en ’s nachts lichte tot matige vorst.

De komende nacht klaart het verder op en de temperatuur zakt naar waarde rond het vriespunt. Wel kan er aan het eind van de nacht wat mist ontstaan.

De beide weekenddagen vertonen hetzelfde weerbeeld de zon schijnt de beide dagen volop. Op zaterdag is de wind nog wel wat rustiger en is kracht 2. Zondag staat er wat meer wind en zal het hierdoor waterkoud aanvoelen. In de nachten zakt de temperatuur naar 2 tot 4 graden onder nul.

Op pakjesavond zal het voor de Sint een koude avond zijn. De temperatuur zal overdag niet hoger worden dan 4 graden maar als de zon ondergaat zakt de temperatuur naar 5 graden onder nul. Het wordt de koudste pakjesavond in 20 jaar.

Maar ook de dagen erna blijft het winterweer even aanhouden. Maar vanaf de 2de helft van de week stijgt de temperatuur weer en komt er ook meer bewolking.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500