Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEK keert met 21 medailles terug uit Steenwijk

Geplaatst op: 4 december 2016

Negen keer goud, vijf keer zilver en zeven bronzen plekken. Dat was het resultaat van de achttien zwemmers van DEK zie zaterdag afreisden naar zwembad de Waterwyck in Steenwijk. Daar zwommen ze deel 3 van de Regionale Tienkamp; een leuke en leerzame wedstrijd voor o.a. beginnende  wedstrijdzwemmers.

Zwemmers van tien verenigingen in de regio gaan met elkaar de strijd aan om een 1e , 2e  of 3e  plaats. In iedere leeftijdscategorie wordt een 1e , 2e  en 3e  plaats in een gouden, zilveren en bronzen medaille omgezet. De 10-Kamp wordt 6 x per seizoen georganiseerd.

De gouden medailles gingen naar Robin van den Berg, Anouk Bosman,  Jorgen Gerritsen (2x), Edwin Kanis (2x) Naomi van der Sluis Demi Visscher, en het estafetteteam Lennard/Naomi/ Laurens/Demi. Het zilver was voor Robin van den Berg, Mariette Leusink, Naomi van der Sluis, Demi Visscher en het estafetteteam Robin/Kimberley/Tim/Myrthe. Brons was er tot slot voor Lotte Bakker, Lennard Beens (2x), Anouk Bosman, Martijn Gerritsen, Mariette Leusink, Laurens van der Pligt.

Er zijn 17 persoonlijke records gezwommen: de grootste verbetering is voor Naomi van der Sluis. Lotte Bakker, Lennard Beens, Robin van den Berg, Anouk Bosman,  Naomi van der Sluis en Lars Tuinbeek zetten op alle individuele programma’s waarin zij zwommen een PR neer (en Lennard ook nog een keer in de estafette!). En er werden 2 clubrecords verbeterd. Robin van den Berg op de 50 mtr. vlinderslag en Anouk Bosman op de 100 mtr. rugslag.

De totale uitslag van de wedstrijd is te lezen op www.dekgenemuiden.com. Hier zijn ook de foto’s van de wedstrijd te zien.

Op 10 december staat de volgende wedstrijd op het programma: Junioren/Jeugd/Senioren Circuit deel 2 in Nijverdal, Zwembad Het Ravijn. De wedstrijd start om 12.00 uur.

11 bijlagen

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500