Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sinterklaas (column Martine Nanninga)

Geplaatst op: 5 december 2016

Hartstikke leuk dat sinterklaasfeest. Twee maand lang word ik doodgegooid met subtiele hints van mijn kinderen wat ze allemaal willen hebben. En met subtiel bedoel ik natuurlijk dat dat speelgoedboek helemaal vol gekrast staat met namen, uitroeptekens en hier en daar een rondje eromheen voor het geval ik de namen niet goed heb gezien. Wat serieus onmogelijk is. En dat ik steeds moet komen kijken naar wat ze nu weer hebben omcirkeld. Bij elke reclame op tv moet ik ook komen kijken trouwens.. beetje jammer dat ze alleen reclame maken voor veel te duur speelgoed. Maar vooruit.

Oma’s willen graag van mij een verlanglijstje van ieder kind van een bepaald bedrag natuurlijk. Wat een hele opgave is gezien hun brede smaak. Als ik na lang zoeken heb doorgegeven wat ze graag willen, blijkt dat er toch iets anders boven aan het lijstje moet..

Dan zijn er nog de schoencadeautjes… ik blijf erbij dat dat zoiets in de schoen moet passen! Dus ik druk ze al voordat de schoenen voor de kachel staan op het hart dat sinterklaas alleen kleine cadeautjes in de schoen doet. Want hé.. het piratenschip van Playmobil past echt niet door de schoorsteen. ‘Wel als hij het zonder doos erdoorheen gooit!’ Daar heeft de eigenwijze peuter een punt. Gelukkig vond hij het ook belangrijk dat andere kinderen ook wat in de schoen kregen in plaats van dat sinterklaas al zijn geld aan het piraten schip uitgaf. Dan heb ik zo’n man die enthousiast een spoor pepernoten door het huis gooit. De jongste heeft genoten van de sloffe pepernoten 😉

Dan moet het sinterklaas journaal nog fanatiek gevolgd worden. Wat ik niet erg vind trouwens.. mooi programma! Ook ik was benieuwd hoe het af zou lopen met pietje puk. En wat the f#@k is het probleem van die pakjes piet. Laat hem blij zijn dat hij die baan gekregen heeft! Dat gaat tegenwoordig niet zo makkelijk meer.

Dan nog elke sinterklaasaankomst die er maar is in de buurt bijwonen. Tot jankende verkleumde kinderen aan toe. Je moet er wat voor over hebben!

Om een lang verhaal kort te maken.. ik ben ergens toch wel weer blij dat die beste man weer richting Spanje gaat. Rust weer terug bij de kindertjes…dan stappen we nu over op de kerstgekte.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500