Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kavak leidt Sportclub naar nieuwe thuisoverwinning

Geplaatst op: 10 december 2016

Kavak niet te stuiten. foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden gaat met een 4-0 thuisoverwinning de winterstop in. Omar Kavak leidde zijn ploeg met drie treffers langs SDC Putten dat niet eens onaardig speelde. Genemuiden begint de winter met vier punten achterstand op koploper ACV, dat zaterdag in de slotfase met negen man toch wist te winnen bij Oranje Nassau.

Op Omar Kavak staat momenteel geen maat. De aanvaller passeert tegenstanders alsof ze er niet zijn en is levensgevaarlijk met zijn schoten van afstand. Dat bleek na een dikke tien minuten tegen Putten ook. Op zijn Arjan Robbens ging Kavak naar binnen, waarna hij tegendraads binnen schoot: 1-0. Acht minuten later leverde hij met een enorme streep van twintig meter een tweede hoogstandje af. De keeper van Putten redde echter goed. Gespeeld was het duel zeker nog niet, want Putten bleef regelmatig gevaarlijk.

Ook na rust kwam de Veluwse ploeg goed uit de kleedkamer. Het was echter opnieuw Kavak die de wedstrijd in het slot gooide. Dat gebeurde nadat de goalie van Putten onhandig een terugspeelbaal in zijn handen pakte. Uit de indirecte vrije trap van Van der Kooy schoot Kavak zo ongeveer de bovenhoek uit de goal: 2-0. Daarna was het alleen Genemuiden wat de klok sloeg. Jacco Riemens maakte definitief een einde aan de wedstrijd. Menting nam de bal in zestien meter aan, legde terug op Riemens die met een bekeken volley raak schoot.

Kavak mocht later ook nog de 4-0 maken uit een strafschop. Met vier punten achterstand op ACV lijkt na de winterstop alles nog mogelijk voor Sportclub, dat nu vijfde staat. Die gedachte hebben ze in Veenendaal, Staphorst, Apeldoorn en Rijssen vermoedelijk ook. Alle ingrediënten voor een zinderende tweede seizoenshelft zijn aanwezig dus.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500