Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PersoneelSelectief zoekt snel de juiste medewerkers

Geplaatst op: 15 december 2016

Broers Leo en Johan Eenkhoorn zijn sinds 2009 eigenaar van PersoneelSelectief. Specialiteit: snel de juiste medewerkers vinden voor bedrijven die personeel nodig hebben. In de loop van de jaren is de dienstverlening bovendien verbreed met opleidingen en advies over onder meer aanbestedingen. Het bedrijf verwacht het komende jaar een stevige groei.

“Van oorsprong zijn we een uitzendbureau in de meest brede zin van het woord. We zijn begonnen met een kantoor in Zwolle, maar toen de crisis uitbrak zijn we bewust naar Genemuiden verhuisd. Onze meeste opdrachtgevers zitten immers in Zwartewaterland en hier kennen we de markt door en door. Ondertussen hebben we echter sinds anderhalf jaar ook weer een vestiging in Zwolle, in ons oude pand”, vertelt Leo Eenkhoorn.

Oorspronkelijk wierf PersoneelSelectief vooral mensen in de administratieve en commerciële sector, maar het aanbod is nu heel breed. “Onze kracht is dat wij wél de juiste mensen vinden. Dat komt omdat we zevenduizend mensen in ons netwerk hebben, variërend van mensen die direct op zoek zijn naar werk tot mensen die we kunnen benaderen als er een voor hen interessante vacature is. Momenteel zit de uitdaging vooral in de technische beroepen. In de crisis hebben veel bedrijven afscheid genomen van ervaren krachten met veel kennis. Nu de markt weer aantrekt is het moeilijk om mensen met diezelfde kennis te vinden.”

Ook bij een ander aspect van de huidige economische groei speelt PersoneelSelectief een rol, zegt Eenkhoorn. “Als een bedrijf groeit, zie je regelmatig dat medewerkers ineens mensen onder zich krijgen. Ze moeten dan een afdeling aansturen, terwijl ze nooit leiding hebben gegeven. Veel ondernemers hebben daardoor nu behoefte aan trainingen.” Daarvoor werkt PersoneelSelectief onder meer oud-Wehkamp directeur Ton Rijke. Hij geeft veel trainingen in company of elders. “Wij zijn uniek in onze branche met onze manier van opleiding. Vaak is het zo dat managers willen dat hun personeel een opleiding volgt, waardoor die ongemotiveerd zijn of gewoon niet geschikt zijn voor een training. Wij draaien het om: wij kijken eerst via een assessment of een opleiding wel bij iemand past. Vervolgens levert zo’n maatwerktraining altijd resultaat op.”

De bekende spiegel voorhouden is volgens Eenkhoorn en Rijke een veelgebruikt instrument. “Veel draait om communiceren en op de werkvloer gaat dat vaak fout. Een leidinggevende legt iets slecht uit, waarna een medewerker matig of langzaam werkt aflevert. ‘Dan doe ik het zelf wel’, is dan vaak de reactie van een leidinggevende, die vervolgens klaagt over de gemaakte werkuren. Met gerichte trainingen verbeteren wij die situatie. Of we komen tot de conclusie dat iemand niet geschikt is voor een functie en dus de organisatie moet worden veranderd.”

PersoneelSelectief verwacht een druk 2017. Eenkhoorn: “De recessie is duidelijk voorbij en je ziet dat ondernemers weer ruimte krijgen voor investeren in medewerkers. En er is behoefte aan meer personeel, zowel vast als flexibel. Met onze kennis van de markt in de regio Zwolle en Zwartewaterland kunnen wij daar veel bedrijven bij helpen.”

Kijk op www.personeelselectief.nl voor meer informatie.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500