Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ere zij God klinkt massaal op het Havenplein (video)

Geplaatst op: 24 december 2016

Foto Erik Eenkhoorn (smartphone)

“Mooi he…”, klinkt het iets voor 22.30 uur op het Havenplein. Honderden mensen hebben dan net Ere Zij God gezongen, begeleid door leden van Hasselts Fanfare. En dat klinkt indrukwekkend in het centrum van Genemuiden. Een prachtige afsluiting van de geslaagde eerste editie van Komt Allen Tezamen ook.

Rond 21.45 uur staan al mensen op het Havenplein. Alles van Komt Allen Tezamen is dan al afgebroken. Wel staan de leden van Hasselts Fanfare nog overdekt in een tent. Vermoedelijk net als de organisatie benieuwd naar de opkomst. Uit alle toevalswegen komen langzaam mensen naar het plein. Over 22.00 uur is het ineens massaal druk als ook de Gereformeerde Kerk uit is en een behoorlijke stroom naar het centrum van Genemuiden loopt.

Daar worden ze opgewacht door instrumentale kerstliederen en met een bekertje chocolademelk, waarna precies om 22.15 uur zoals aangekondigd Ere zij God klinkt. Een mooi begin van de kerstdagen, in de hoop dat de wereld het komende jaar iets meer handelt naar de inhoud van de tekst dan het afgelopen jaar.

Komt Allen Tezamen begon op woensdag en trok de afgelopen dagen veel mensen naar het Havenplein. Of dit een jaarlijks evenement wordt, moet de komende tijd ongetwijfeld blijken.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500