Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden knalt het jaar uit

Geplaatst op: 29 december 2016

Verkoop gestart.. Tekst en foto's Joke Veldman / Video Pieter Polman

Bij Herman de Haan gaat het knallen, vanaf vandaag is de verkoop van vuurwerk begonnen. Om acht uur waren ze open en degene die besteld hadden in de voorverkoop kon de bestelling ophalen.

Eerst even in de zaak melden bij Josien, die had al een dikke map liggen met alleen de bestellingen voor vandaag. Je kreeg je formulier mee en dan kon je na de zijkant van het pand je bestelling afhalen daar ligt alles keurig in de ‘bunker’.

Ze hebben alles goed onder controle .. en ook de controle is goed er wordt drie maal per dag door de gemeente gecontroleerd of alles in orde is want regels zijn regels.

De voorraad wordt vier tot vijf keer per dag aangevuld en totaal hebben ze 8000 kg  op voorraad.  De vrije verkoop in de zaak zelf daar verwachten ze vandaag de grootste drukte van. In een speciale hoek is het prachtig ingericht met een enorme sortering aan soorten vuurwerk. Maar ook ging vandaag het carbid al over de toonbank want melkbusschieten staat ook nog op het programma.

De klantenkring van Herman de Haan komt uit de wijde omgeving zoals Urk, Emmeloord en Meppel. Maar ook klanten komen er uit Den Haag en Ridderkerk.

Dit jaar wordt er ook veel geld uitgegeven aan siervuurwerk zeggen Jan Willem van Wendel en Tim Beens.  Zij geven deskundig advies over de soorten vuurwerk en het gebruik ervan, want veiligheid gaat natuurlijk boven alles.

Er zijn natuurlijk veel regels hiervoor en daarom hebben hun ook het certificaat voor ‘ vakbekwaamheid vuurwerk 2016’.

Buiten voor de zaak kunt u ook meteen heerlijke oliebollen kopen want daar staat een blokhut van Albert Heijn.

De openingstijden zijn vandaag en vrijdag van 8.00 uur tot 21.00 uur en zaterdag  van 8.00 tot 17.00 uur

Verkoop vanaf 16 jaar.

 

 

Gepubliceerd door Pieter Polman
Van Dijk Containers 500