Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SGP Zwartewaterland pleit voor doodstraf

Geplaatst op: 6 januari 2017

SGP Zwartewaterland wil dat de landelijke SGP de herinvoering van de doodstraf in het verkiezingsprogramma opneemt. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdag. Dirk van der Sluis van de lokale SGP zegt daarin dat de doodstraf Gods woord is.

De landelijke SGP heeft volgende week zaterdag haar partijcongres. Samen met de afdeling van Zaanstad wil Zwartewaterland het onderwerp dan opvoeren. Volgens het AD adviseert het partijbestuur leden om tegen het voorstel van Zwartewaterland te stemmen. In 2012 stond de herinvoering van de doodstraf ook in het verkiezingsprogramma van de partij. Het staat ook in het beginselprogramma. Daarom vindt Van der Sluis het ‘logisch’ dat de SGP nu ook met het punt de verkiezingen ingaat.

Gepubliceerd door Erik Driessen

9 thoughts on “SGP Zwartewaterland pleit voor doodstraf

 1. SGP is fout bezig. Het lijkt wel dat ze aan God twijfelen. God straft toch? Wie zonder zonden is werpe de eerste steen. niemand is zonder zonden. dus het kan niet door gaan SGP

 2. Jeroen schreef:

  Er zijn meer bijbelversen te vinden die oproepen tot de naastenliefde dan tot de doodstraf. Als de SGP toch een voorstander hiervan blijft, ondanks dat het in Den Haag weinig zoden aan de dijk zal zetten, zal het ze misschien wel stemmen en dus zetels gaan kosten……

 3. koos schreef:

  Jammer, dat de SGP dit nu aan de orde stelt. Veel mensen vrezen op dit ogenblik voor een sharia samenleving. De SGP = Taliban. Nee toch? De SGP kan veel beter een positief beeld geven van onze christelijke godsdienst. In het OT was de doodstraf aanwezig voor moord, maar ook voor homoseksualiteit en andere zonden bij het volk van God. In het NT gaf de Heere Jezus de overspelige vrouw niet over om haar door de overheid te laten stenigen, maar overtuigde haar beschuldigers dat ze beter naar zichzelf konden kijken. Tenslotte: moet de SGP met 3 zetels in de Tweede Kamer zo’n statement maken, voor het geval ze 76 zetels zouden krijgen? Ze konden beter alle kerken oproepen, dat hun bedehuizen 7 dagen in de week open te stellen om voor land en volk te bidden…

 4. M Sarelse schreef:

  Dirk ….waar is de naaste liefde ??

 5. Erik Driessen schreef:

  Niks met censuur te maken Willem…maar je reageert anoniem en met een anoniem mailadres. Als iemand onder eigen naam reageert, haal ik niets weg.

 6. Willem schreef:

  Bijzonder. Waarom is mijn mening verwijderd? Riekt naar censuur. Wellicht kan de webmaster van deze website mij de reden vertellen?
  Stuur maar een mail…

 7. Jaap schreef:

  Nee ik denk meer aan mensen die klaar zijn met hun leven.

 8. Gert-Jan schreef:

  @ Jaap: vergelijk jij daarmee het leven van een ongeboren en onwetend kindje met die van een situatie van iemand die andere mensen moedwillig heeft gedood?

 9. Jaap schreef:

  Hallo
  Ik snap de SGP niet ,aan de ene kant mag je geen leven stoppen .
  Maar mensen dood maken wel
  Een beetje dubbel

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500