Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Condor Group neemt Timzo over

Geplaatst op: 12 januari 2017

Condor Group uit Hasselt neemt Timzo over. Beide bedrijven hebben daarover op hoofdlijnen overeenstemming bereikt, zo maken ze donderdagochtend bekend in een persbericht. De geruchten dat Timzo in de verkoop stond deden al enige tijd de ronde. Als de laatste details zijn uitgewerkt, is de overname nog dit kwartaal rond.

De familie Timmerman zocht als aandeelhouder van Timzo naar een partij die de continuïteit van het bedrijf kan waarborgen. Ook met het oog op de bedrijfsopvolging. Die partij is gevonden in Condor. Voor dat bedrijf betekent de overname dat het nieuwe activiteiten (extrusie en air-entangling) toevoegt aan het concern. Bovendien kan het de productiecapaciteit in tuft en coating binnenshuis vergroten.

Timzo behoudt hetzelfde management en blijft als zelfstandig bedrijfsonderdeel binnen de Condor Group operationeel. Het blijft zich richten op productie en verkoop van polypropyleen looppile vloerbedekking. Beide bedrijven zien alleen maar voordelen in het zakelijke huwelijk. Nadelige gevolgen voor het personeel zijn er naar verwachting niet.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500