Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Verse friet…maar je ziet het niet

Geplaatst op: 13 januari 2017

“Je ziet het niet”, zegt Johan Snel over zijn nieuwe verse friet bij d’ Olde Soldoat. “Kijk om je heen: overal zie je dat de verse friet zijn rentree maakt, wij willen daar niet in achterblijven. Wij gaan er graag in mee, niet alleen voor ons zelf maar zeker ook voor onze gasten. De consument wordt steeds bewuster van zijn eetpatroon, al is het alleen al voor hun kinderen.”

“De afgelopen zaterdagen hebben wij het hele ambachtelijke proces zelf gedaan, de gewassen aardappel kwam rechtstreeks van het land bij ons binnen, werd met schil en al door ons zelf gesneden, voorbakken, afbakken in de 100% plantaardige olie en, klaar was d´Olde Soldoat: een heerlijk ambachtelijke friet was het gevolg. Het ambachtelijke was 100% zichtbaar, maar na de gekregen feedback blijkt dan met name voor kinderen de ambachtelijke look een probleem was.

Daar hebben we nu een oplossing voor, vanuit Biddinghuizen komt nu de ambachtelijke friet, geschild, gesneden en nog steeds vers binnen. Alleen het voorbakken en afbakken doen we zelf. Door de schil en snijtechniek die men gebruikt, leveren we nu een heerlijke ambachtelijke friet alleen, je ziet het niet maar, je proeft het wel!

Een mooie recht gesneden frietstaafje is nu wat je ziet, eigenlijk vind ik dat zelf wel jammer maar, het belangrijkste is dat onze kinderen nu wel de gezondere verse patat eten. De friet van onze nieuwe leverancier Poldergoud uit Biddinghuizen kwam een aantal keer voor in de AD Friettest juryuitslag van 2016 met als bekroning een knappe eerste plaats! Volgens de jury was de winnende friet, het knapperigst en het meest krokant, zacht van binnen met een hoge aardappelsmaak.”

Wat is nu het belangrijkste van deze toch nog steeds ambachtelijke friet? “Het belangrijkste is dat wanneer men friet eet niet een schuldgevoel hoeft te krijgen en, dat is ook zeker niet nodig omdat de aardappelen die wij gebruiken een belangrijke vezelbron zijn. Vezels dragen bij aan een gezonde darmfunctie, bevorderen een goed lichaamsgewicht en hebben een gunstig effect op ons cholesterol. Aardappelen bevatten van nature ook belangrijke hoeveelheden van essentiële vitaminen en mineralen zoals de vitamines B6 en C en de mineralen IJzer en Kalium, dat de bloeddruk, de vochtbalans en de zenuwwerking verzorgt. Wereldwijd wordt de aardappel daarom ook als een groente beschouwd.”

Ze zijn er bij Dos zo enthousiast over dat ze voor zaterdag een leuke actie hebben bedacht.

“Haal nu zaterdag je verse friet en krijg volgende week gratis verse friet”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500